Hovland startet turneringen med en solid runde på fire under par torsdag, og fulgte opp med nok en 67-runde fredag.

Den løftet ham fire plasser oppover leaderboardet til delt 10.-plass, fire slag bak lederen Ryan Brehm fra USA.

Hovland startet dagen solid med to birdies på de tre første hullene, men tapte et slag fire hull senere da han ikke klarte å gjøre up-and-down fra greenbunkeren. 

Det ble imidlertid hans eneste tapte slag for dagen, og med tre birdies og åtte par i innspurten kom han seg til fire under par.

For Kristoffer Ventura sin del ble det misset cut med ett slags margin, etter at han endte to under par med en andrerunde på par. 

Ventura har i motsetning til Hovland allerede PGA Tour-kortet i lommma etter å ha vunnet to Korn Ferry Tour-turneringer tidligere i år, og spiller sluttspillet kun for å forbedre sin kategori.

Hovland er på sin side godt i rute til gi Ventura norsk selskap på PGA Tour neste år. Det er nemlig de 25 spillerne som samler inn flest poeng totalt på de tre sluttspilsturneringene i Korn Ferry Tour Finals, som sikrer PGA Tour-kortet.

11.-plassen til Hovland i forrige ukes turnering var verdt 130 poeng, 70 poeng kort av 200-poengsgrensen som er det touren estimerer kreves for å kvalifisere seg. Det tilsvarer en topp-25-plassering denne uken, eventuelt to topp-38-plasseringer på de to siste turneringene.

Albertsons Boise Open spilles på Hillcrest Country Club i Boise i Idaho. I fjor vant sør-koreaneren Sangmoon Bae turneringen med en totalscore på 19 under par, mens det måtte en score på ti under par til for å havne blant de 25 beste.

Hovland har endt blant de 16 beste i fem strake turneringer, og klart cuten i hele ni turneringer på rad. På de fem siste turneringene er han 70 under par (!) sammenlagt, så det er kanskje ikke så rart at pgatour.com anser ham som favoritt til å vinne ukens turnering. 

NB! Hovland starter sin tredjerunde klokken 20.30 norsk tid lørdag. GOLFTV og Eurosport Norge sender fra klokken 23.30.

 

Leaderboard