Suzann Pettersen spilte sin dårligste turnering på LPGA-touren på ti år.  Vi må helt tilbake til British Open i 2007 for å finne sist gang Tutta fullførte en turnering på så mange slag som hun gjorde i denne ukens U.S. Open.

298

70 – 76 – 74 – 78. Det blir 298 slag.

LES MER: Tutta greide cut-en med et nødskrik

Og en snittscore på 74,5. Kun to ganger, siden hun debuterte på LPGA-touren i 2001, har 36-åringen hatt en dårligere totalscore – over fire runder – enn i helgens major-turnering på Trump National Golf Club.

British Open, i 2007, fullførte hun på 299 slag. U.S. Open, 2005, gikk hun på 303 slag. Kanskje sier det mest om hvor god Tutta har vært. Men kanskje sier det også litt om hvor hun står i dag.

Alt eller ingenting

På siste dag av årets tredje major åpnet Pettersen med å være fire over par etter fire hull. Avslutningen var av samme standard; tre over på de to siste. Da hjalp det lite at spillet i mellomtiden var på høyt nivå.

LES MER: Tutta før U.S. Open-åpningen: – Jeg spiller bra om dagen!

Sine egne skyhøye ambisjoner ser ut til å være Suzann Pettersens verste fiende. Det er alt eller ingenting som teller. Førsteplass eller sisteplass. Hun har tidligere uttalt til Norsk Golf at «andreplass er den første taperen».

Før siste runde hadde Tutta lite eller ingenting å spille for, annet enn heder, og en god feeling inn mot neste turnering. Leaderboardet fulgte hun neppe med på. Og hadde hun gjort det hadde hun sett at kampen om seieren stod mellom et kobbel av asiater.

Asia-show

Av de ti beste var det kun spanske Carlota Ciganda som hadde ikke-asiatisk pass. Seieren stod til slutt mellom Shanshan Feng (CHN), som har ledet hele uken, og tre koreanere.

Til slutt var det Sung Hyun Park (KOR) som kom bakfra og vant, etter å ha avsluttet turneringen nest best av alle. Med fem under par på siste dag, vant hun med to slag, foran tre landskvinner.

21 slag foran Suzann Pettersen.

Kinesiske Feng raste til 5. plass etter trippel bogey på hull 18.

Langt bak etter dag 3

Det var ikke veldig mye spesielt over spillet til Suzann Pettersen på dag 3 av U.S. Open. Det kunne hun trengt. For etter å ha greid cut-en med et nødskrik var avstanden lang opp til fremskutte posisjoner på leaderboardet.

Hun kunne derfor gjort god nytte av en ny tredje runde-spesial, slik hun har gjort i begge de to foregående turneringene på PGA-touren.

Slik gikk det dessverre ikke. 36-åringens 74-runde gjorde at hun klatret én plass opp på lista, men det var mer fordi mange andre spillere spilte dårlig, enn at Tutta leverte varene.

Nok en gang var det trøbbel i starten som satte standarden for runden. Bogeyer på hull 3 og 4 er ingen drømmestart. Birdier på 8 og 12 nullet ut de tapte slagene. Med det så Tutta ut til å avansere seksten plasser på lista, men en dobbel bogey på det nest siste hullet satte en effektiv stopper for det.

Leaderboard