Samtidig som Viktor Hovland (21) sikret seg Norges beste plassering på PGA-touren siden 2006, utspilte det seg et aldri så lite drama i toppen av resultatlista, på legendariske Bay Hill.

I hovedrollen; British Open-vinner Francesco Molinari (36).

Det er min første uke
som Callaway-spiller

– Jeg er superfornøyd. Det er min første uke som Callaway-spiller, og køllene fungerer bra for meg. Det er godt å vite. Å vinne her er virkelig spesielt, sier Molinari til CSBs reporter.

Da Molinari og spillepartner Billy Horschel slo ut søndag morgen var det i det ellevte siste paret.

– Jeg forsøkte bare å gi meg selv en mulighet ved å slå gode slag. Jeg tenkte at det var en mulighet til å hevde seg, og satte noen putter, sa Molinari ydmykt og forventningsfullt etter å ha gjort seg ferdig med sin runde.

Klatret 16 plasser

Italieneren var egentlig ikke med i seierskampen etter tre runder, men leverte et smått fantastisk scorekort på turneringens siste dag, bestående av åtte birdier og ti par, og toppet den utrolige dagen med en langputt for historiebøkene på hull 18.

– Jeg er strålende fornøyd med dagen. Jeg slet i går, men jeg gjorde noen virkelig gode up and downs på slutten, som ga meg sjansen i dag. Det var viktig, sa 36-åringen etter det som skulle bli turneringens beste runde på 64 slag.

I fjorårets Ryder Cup vant Molinari fem av fem matcher. (Foto: Getty Images)

Da Molinari senket langputten på hull 18, og ledet Arnold Palmer Invitational med tre slag, var det vel vitende om at en rekke toppspillere fortsatt befant seg ute på banen.

Kjempenes fall

Men én etter én falt spillerne i lederballene for presset, og med kniven på strupen hadde til slutt verken, Rory McIlroy, Raba Cabrero Bello, Matt Wallace, Aaron Baddeley eller Matthew Fitzpatrick flere hull igjen til å ta utligne eller ta igjen Molinaris ledelse.

Det aller største fallet stod Keegan Bradley for, som leverte en forferdelig siste runde på 78 slag, og endte til slutt på plassen bak Viktor Hovland.

Heller ikke Bradleys landsmenn så ut til å trives på hjemmebane på Bay Hill. Topp 5 bestod til slutt av to engelskmenn, én sørkoreaner og én spanjol, i tillegg til vinneren.

Da Francesco Molinari jublet for birdieputten på hull 18 visste han ikke med sikkerhet at han kom til å juble i triumf to timer senere. (Foto: Getty Images)

Millionsjekk

Etter å ha finpusset på seierstalen i om lag to timer var det ikke lenger tvil. Molinari kunne strekke armene i været, i visshet om at han hadde sikret seg en aldri så liten sjekk på $1,638 millioner.

– Det har mye med selvtillit å gjøre. Det var ikke bare lett å spille mot Rory McIlroy i British Open i fjor, men derfra handlet det om å tro på seg selv og at jeg kunne gjøre det. Så kom vinteren, og da handlet det om å finne motivasjon og fortsette å pushe seg selv. For meg var det viktig å ta en skikkelig pause og fortsette det gode arbeidet, sa Molinari til CBSs reporter.

– Jeg har aldri vært en fast starter, så det er fint å se en endring i den trenden, sa Molinari – passende nok – etter å ha senket langputten på det attende hullet.

Leaderboard