Denne uken samlet noen av verdens beste amatører seg på Whispering Pines Golf Club i Texas. 20 nasjoner fra seks kontinenter var representert, og hver nasjon plukket ut to amatører på damesiden og to på herresiden.

Med en samlet score på 14 under par i bestball fra første dag, sørget Renate Hjelle Grimstad, Sandra Nordaas, Viktor Hovland og Kristoffer Reitan for norsk ledelse etter første dag. Dessverre falt de tilbake tirsdag. De gikk 14 slag dårligere enn åpningsrunden, og raste ned til 10. plass i lagkonkurransen – og ut av seierskampen. 

Under onsdagens avslutningsrunde bedret de scoren sin, men ikke nok til å beholde plassen på leaderboardet. Viktor Hovland og Kristoffer Reitan var fem under par etter seks hull på sin runde. De klarte imidlertid ikke å holde trykket oppe, og kom seg til slutt inn på -5 for dagen. Dermed klatret gutta en plass til nummer 5 på herrenes leaderboard. De endte -15, ni slag bak det amerikanske vinnerlaget.

På damesiden ble det mexikansk seier på 21 under par, 16 slag foran Norge på delt 16. plass. Nordaas og Grimstad avsluttet med en runde på en under par.

Dermed ble det til slutt bare en delt 15 plass på Norge i den kombinerte lagkonkurransen. Med -20 landet de 18 slag bak USA. USA vant med ett slag over Mexico, etterfulgt av Spania på tredjeplass.

Resultater