Etter at Kristoffer Ventura og Viktor Hovland har tatt steget inn i de profesjonelles rekker i løpet av det siste året, er det William Buhl som har hatt status som Norges beste amatørspiller.

Denne uken overtok imidlertid Markus Braadlie den tittelen, men det kommer til å endre seg igjen når den offisielle verdensrankingen for amatører oppdateres på nytt neste uke.

Torsdag tok Buhl en overbevisende – og dominerende – seier i den 115. utgaven av Canadian Men’s Amateur Championship på Glen Arbour Golf Club i Nova Scotia.

(Artikkelen fortsetter under)

Buhl med beviset på at han er årets amatørmester i Canada. (Foto: Golf Canada)

Buhl lå på femteplass etter åpningsrunden på 69 slag, men overtok ledelsen med en andrerunde på 68 slag, etterfulgt av en 67-runde onsdag.

Det sikret ham en luke på fem slag til torsdagens avslutningsrunde. Der sørget en solid 69-runde for at han dro ytterligere fra i toppen, og med -9 sammenlagt vant han med hele åtte slag over sine nærmeste utfordrere, amerikanerne Calvin McCoy og Luke Kluver.

– Scoren ser kanskje kjedelig ut på scorekortet, men jeg måtte kjempe for de parene jeg gjorde. Jeg hadde tre eller fire par-putter på cirka tre meter. Det føltes herlig å avslutte med en birdie, spesielt foran publikum, sa Buhl til Golf Canada etter at karrierens største seier var i boks med et scorekort som inneholdt hele 17 par på rad, før dagens første birdie omsider kom på hull 18.

 

Seieren kommer til å løfte Buhl fra 307.- til omtrent en 260.-plass på verdensrankingen for amatører.

Seieren sikrer ham også deltagelse i neste ukes U.S. Amateur på Pinehurst, turneringen Viktor Hovland vant på Pebble Beach i fjor.

Han får også delta i PGA Tour-turneringen RBC Canadian Open neste juni. Hvis Hovland og Ventura spiller der, vil det i så fall bety TRE nordmenn i én og samme PGA Tour-turnering for første gang!

– RBC kommer til å bli min første turnering som profesjonell. Å få en sånn start rett etter skolen er en stor ære, sier Buhl.

Buhl var for øvrig kun den andre nordmannen noensinne som deltok i Canadian Amateur Championship. Kristoffer Ventura spilte i 2015 og kom på femteplass.

Buhl er også den andre norske spilleren i historien som vinner på kanadisk jord, etter Suzann Pettersens seier i Manulife LPGA Classic samme år.

Om noen uker tar Buhl fatt på sitt fjerde og siste år som student ved University of Arkansas. Laget spiller i den øverste collegedivisjonen, hvor Buhl tok sin første individuelle collegeseier i fjor høst.

Buhl har norsk mor og dansk far, men har vokst opp i USA og har dermed aldri vært en del av noen norske landslag. Ifølge Golfbox er han for tiden heller ikke medlem i noen norsk golfklubb for øyeblikket.

I hans siste år som junior i 2015 deltok han imidlertid i sesongfinalen på Titleist Tour på Kragerø Golfklubb – som Kragerø-medlem. Der endte han på tredjeplass, foran spillere som Viktor Hovland, Jarand Ekeland Arnøy og Kristoffer Reitan.

Familien til Buhl er nå bosatt i Fairhope i Alabama, men er for tiden på ferie i Kragerø. I kveld blir det derfor naturligvis feiring av sønnens seier. 

En bedre avslutning på sommerferien kunne de nok ikke bedt om!

Williams foreldre Tine og Flemming feirer sønnens seier på ferie i Kragerø. (Foto: Privat)

 

Resultater Canadian Amateur