Hovlands tredjerunde på 68 slag, to under par, var hans tredje strake runde på 60-tallet og hans laveste runde denne uken, men løftet ham kun én plass opp leaderboardet til delt 21.-plass.

Hovland startet dagen med bogey etter å ha bommet greenen på innspillet, men tok det tapte slaget tilbake etter å ha slått innspillet nær flagget fra 90 meter på hull 3.

Dagens andre birdie kom med putteren fra åtte meter på hull åtte. Deretter fulgte han opp med syv par på rad etter å ha forspilt noen gode birdiesjanser, før han endelig  fikk en ny sirkel på scorekortet på hull 16 etter et bra jernslag fra 145 meter. Han tapte imidlertid det slaget med bogey på det påfølgende hullet, men kontret med birdie på det avsluttende par 5-hullet for tredje dag på rad etter at han holdt på å senke greenbunkerslaget.

Med -4 sammenlagt har Hovland fire slag opp til topp-10 før siste runde og 15 slag opp til Dustin Johnson, som virkelig er i ferd med å feste grepet om sammenlagtseieren i FedEx Cup og bonusen på 133 millioner kroner (!). Han leder med fem slag over Xander Schauffele og Justin Thomas før siste runde.

Hovland er på sin side sikret minst en utbetaling på 3,6 millioner kroner denne uken, og 21.-plassen han ligger på nå, er verdt omtrent 4,3 millioner kroner.

Det som blir mest spennende å følge på mandagens avslutningsrunde, er hvorvidt han klarer å ta igjen Scottie Scheffler – Hovlands konkurrent om å vinne den prestisjetunge utmerkelsen årets nykommer på PGA-touren. I skrivende stund ligger Scheffler fem slag foran Hovland på 8.-plass, og resultatet i Tour Championship vil mest sannsynlig bli tungen på vektskålen i duellen om å bli «rookie of the year».

Scheffler, fjorårets sammenlagtvinner på Korn Ferry Tour, har i likhet med Hovland imponert voldsomt i sin første PGA Tour-sesong og startet uken på 17.-plass på FedEx Cup-listen, ti plasser over Hovland.

Scheffler står med seks topp-10-plasseringer i år, tre flere enn Hovland, og har klart cuten 17 av 22 ganger (77 prosent). Hovland har på sin side klart cuten i 16 av 19 (84 prosent). Det som taler til Hovlands favør, er at han også har vunnet en turnering. Schefflers beste plassering er på sin side to tredjeplasser, men han har også en fjerdeplass i majorturneringen PGA Championship, og for to uker siden ble han kun den tolvte spilleren i PGA Tour-historien som har gått en runde på 50-tallet.

– Scheffler har spilt veldig, veldig solid i år, så jeg holder ham som favoritt foran meg ettersom han har flere topp-10-plasseringer. Men det er ikke opp til meg å bestemme. Det hadde vært en stor ære å vinne, sa Hovland på lørdag.

Leaderboard