Olsen (Stavanger GK) startet avslutningsrunden ett slag bak toppen av leaderboardet, etter å ha innledet uken med runder på én og fem under par.

Dessverre gikk det tregere for ham på torsdag, og med åtte par og en bogey på de ni første hullene tapte han terreng til toppen. På back-nine fulgte han opp med åtte par og en eagle for å komme seg til -1 for dagen og -7 sammenlagt. 

Det holdt til delt fjerdeplass sammen med svenske Erik Oja, tre slag bak vinneren Pontus Stjärnfeldt (Sverige), som slo sin landsmann Martin Eriksson på det første omspillshullet.

Fjerdeplassen til Olsen var verdt 1873 euro, noe som sender ham tilbake til toppen av Nordic Leagues pengeliste med 20 559 innspilte euro så langt i år. Det er bare 4800 euro unna totalen som krevdes for å sikre seg Challenge Tour-kortet i fjor, da han misset med bare noen hundrelappers margin. Og vi minner igjen om at sesongen bare så vidt er halvspilt.

En annen nordmann som hadde grunn til å være fornøyd på Gamle Fredrikstad GK, var veteranen Peter Kaensche. Etter en lang periode med skader har Kaensche roet ned golfsatsingen sin de siste årene, men i selskap med Nordic League-proffene endte han på en sterk 6.-plass, seks under par sammenlagt.

Tre slag bak ham fulgte australieren Richard Green, som er forlovet med Marianne Skarpnord. Green står med tre europatour-seire på CVen, og var feltets soleklart mest meritterte spiller denne uken. Green endte på 11.-plass, etterfulgt av Elias Bertheussen og Christian Aronsen, som spilte sin første turnering for sesongen, på 16.-plass.

De siste par ukene har Elias Bertheussen klatret til 15.-plass på pengelisten, og dermed fått fornyet håp om en topp-5-plassering ved sesongslutt og en plass på Challenge Tour – slik han klarte i 2013.

Av de 41 norske spillerne som stilte til start, klarte ti av dem cuten. Klikk lenken nederst i artikkelen for å se alle resultatene fra turneringen.

Dette var andre gang på kort tid at Gamle Fredrikstad Golfklubb arrangerte turnering på høyt nivå. For to uker siden var de vertskap for Norgescup, hvor Bård Skogen fra Haugaland stakk av med seieren, der høydepunktet var en vanvittig runde på 62 slag, ti under par, på åpningsrunden. Det var ett slag bak banerekorden satt av Kristoffer Reitan i Gamle Fredrikstad Open i fjor.

Det nærmeste noen kom denne uken var svenske Martin Erikssons 65-runde på torsdag.

Resultater Gamle Fredrikstad Open