Olsen holdt hodet kaldt og vant i Danmark

Aksel Kristoffer Olsen (26) ledet fra start til slutt, og vant Nordic league-turneringen Race to Himmerland.

Med et kobbel av sultne svenske og danske ulver i hælene, holdt 26 år gamle Aksel Olsen hodet kaldt, og leverte birdier da det gjaldt som mest.

Men rogalendingen, som ledet etter både første og andre runde av årets nest siste turnering i Nordic league, hadde på ingen måte en gnistrende start på finalerunden.

«Pargolf»

Ledelsen på tre slag var raskt spist opp, for mens Olsen leverte steady par-golf, satte konkurrentene birdie etter birdie noen hull foran.

For de som fulgte live-oppdateringen ble Olsen flere ganger dyttet ned fra toppen av leaderboardet, men like raskt svarte rogalendingen, og gjenerobret 1. plassen.

Etter birdien på det 15. hullet var det for godt.

Da to hull gjenstod, og de andre hadde gjort seg ferdig, var Olsen avhengig av par på de to siste hullene for å vinne. En birdie på det 17. hullet gjorde at karrierens andre proffseier virket trygg, og paren på det 18. var som en formalitet.

Avstanden ned til Erik Oja (SWE), Nicolai Buchwardt Kristensen og Martin Leth Simonsen (begge Danmark) ble dermed to slag.

Førsteplass nummer 3

Karrierens andre proffseier gjør at Olsen klatrer opp på førsteplass på Nordic league-rankingen, ettersom svenske Jacob Glennemo ikke greide cuten. Olsen har nå spilt inn 44 672 euro, mot svenskens 39 023.

Tidligere denne uken ble Olsen kåret til «årets spiller» på den svenske kategorien av «Nordic league», som består av danske Ecco Tour og svenske Swedish Golf Tour.

Det er for lengst klart at Olsen har sikret seg spillerett på Challengetouren i 2019-sesongen. I tillegg kan han sikre seg en klokke til en verdi av 75 000 danske kroner, om han vinner Freja final series.

Elias på 5. plass

Elias Bertheussen hang lenge med i tetkampen, men litt for få birdier i forhold til konkurrentene ødela kanskje muligheten for å klatre opp på topp 5 på rankingen, noe som gir automatisk spillerett på neste sesongs Challengetour.

Etter turneringen ligger Bertheussen på 14. plass, omtrent 10 000 euro bak den siste plassen som automatisk fører til «opprykk».

Trønderen endte på 5. plass, Christian Aronsen på 17. plass, og Knud Andreas Krokeide på 28. plass.

Sesongens siste turnering spilles i Barsebäck, i Sverige, neste helg.