Tre av de seks norske spillerne som stilte til start i turneringen, klarte å ta seg videre til sluttspillet. Dorthea Forbrigd røk imidlertid ut i 32-delsfinalen etter å ha tapt 3&2 mot skotten Gemma Batty, og Renate Hjelle Grimstad måtte gjøre det samme etter å ha tapt på det siste hullet mot svenske Tilda Larsson.

Emilie Øverås fra Oslo Golfklubb holdt derimot stand. Sunnmøringen, som endte på 60.-plass i den innledende slagspillkvalifiseringen, slo Elena Maria Hualde Zuniga fra Spania 3&2 torsdag morgen. I ettermiddagens 16-delsfinale fortsatte hun det solide spillet med å slå Tilda Larsson 2&1 – og også revansjere Renate Grimstads nederlag noen timer tidligere.

I åttedelsfinalen fredag morgen fortsatte Øverås å imponere med å slå tyskeren Celina Rosa Sattelkau på andre omspillshullet. I ettermiddagens kvartfinale ble imidlertid amerikaneren Stephanie Lau noen nummer for stor og slo Øverås 3&2.

Lau var med sin 158.-plass på verdensrankingen for amatører også stor favoritt før matchen slo i gang. Øverås er rangert som den 739. beste amatøren i verden.

Øverås har imponert innledningsvis denne sesongen med seier i årets to første Srixon Tour-turneringer. Tidligere har hun også vist at hun kan hevde seg i internasjonale turneringer; I fjor endte hun på andreplass i Girls British Open – den nest beste plasseringen av en norsk spiller noensinne i turneringen.

Turneringen rundes av med semifinale og finale på lørdag. Vinneren av turneringen kvalifiserer seg til de profesjonelle majorturneringene Ricoh Women’s British Open og neste års U.S. Women’s Open.

Leaderboard