Øverås tok sin andre seier på rad

Emilie Øverås vant nylig sin første turnering på Garmin Norgescup. Søndag vant hun igjen i Fredrikstad. I herreklassen stakk Gøran S. Haglund (Sandnes GK) av med seieren.

Etter å ha vunnet årets første Norgescup-turnering på Solastranden GK med åtte slag i slutten av april ble det nok en komfortabel seier for Emilie Øverås i helgens Garmin Norgescup på Gamle Fredrikstad GK.

Øverås, som nylig ble tatt opp til golfforbundets Team Norway Junior-tropp for første gang, startet avslutningsrunden på andreplass etter runder på 77 og 76 slag. Hun startet søndagen i lederball tre slag bak lederen Tina Mazarino (Kjekstad GK), men brukte ikke lang tid på å overta ledelsen. Med en sterk avslutningsrunde på en under par, bestående av fire birdies, tre bogeys og resten par, cruiset Øverås inn til seier med fem slags margin. 71-runden var feltets laveste score i løpet av de tre rundene.

Mazarino, som rundet av med en 79-runde, endte på andreplass – for andre turnering på rad– mens Julie Skalleberg (Sandefjord GK) og Synne Lauritzen (Kjekstad GK) delte 3.-plassen på +17.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Resultater

I herreklassen var det Sandnes GKs Gøran Sømme Haglund som stakk av med seieren etter en knallsterk 68-runde søndag. Han startet søndagens tredje og avsluttende runde på tredjeplass, to slag bak lederen Halvor Gressum Pettersen (Moss & Rygge GK), men klatret til toppen av resultatlisten med søndagens eneste runde under par. Han gjorde en bogey og fem birdies, hvorav tre av dem kom på de fem siste hullene. Dermed endte han en under par sammenlagt for turneringen, to slag foran Pettersen på andreplass. Oslo GKs Robin Stadheim ble nummer tre på +3.

Resultater

Nesten Garmin Norgescup spilles på Nes 09 GK 26. og 27. mai. I mellomtiden skal årets andre Srixon Tour-turnering spilles på Haugaland GK 20. og 21. mai.