Årets europatour begynner drar seg til, og med bare seks turneringer igjen av de ordinære sesongen begynner det å haste for Kristoffer Reitan i jakten på å forlenge arbeidstillatelsen til 2020.

21-åringen, som er inne i sin første sesong som proff, ligger på 142.-plass på tourens poengliste Race to Dubai (251,4 poeng), 133 poeng bak den viktige 110.-plassen på listen. Denne uken er det imidlertid muligheter for å gjøre en solid poengfangst i stjernespekkede Alfred Dunhill Links Championship i Skottland, som spilles på de tre berømte linksbanene Old Course St. Andrews, Kingsbarns og Carnoustie.

Torsdag startet Reitan på Old Course, dagen etter at han spilte sin første runde noensinne på banen sammen med den amerikanske superstjernen Tony Finau, og Oslo-spilleren fikk akkurat den starten han ønsket seg på verdens mest berømte golfbane.

Med fire birdies og fem par på sine første ni hull (banens back-nine), fire birdies på sine siste ni og bare én bogey signerte Reitan for en imponerende runde på syv under par.

Det holder til en foreløpig delt fjerdeplass sammen med fire andre spillere, kun to slag bak lederen Justin Walters fra Sør-Afrika.

– Dette var sykt gøy. Jeg koser meg utpå der! Jeg slo mange fine slag inn mot pinnen, og satt noen putter. Det er mye å lande på her ute, det er bare å unngå bunkerne. Det er gøy å spille så bra første gang jeg spiller Old Course, sa Reitan til Norsk Golf etter runden.

– I går ble det innspillsrunde med Tony Finau – en av de store stjernene i golfsirkuset. Hvordan var det?

– Tony Finau har samme management som meg, og han backet meg i forkant slik at jeg fikk en invitasjon hit. Han er en herlig type. Det er skikkelig inspirerende å spille med en som er på det nivået jeg selv ønsker å komme til, sier Reitan.

Reitan trenger for øvrig omtrent en topp-10-plassering denne uken for å tette igjen luken opp til 110.-plassen på Race to Dubai-poenglisten. Hans beste plassering så langt i år var 5.-plassen i ISPS Handa World Super 6 Perth i Australia i februar.

Etter 14.-plassen i Czech Masters i august har han imidlertid vært i en bølgedal, og Reitan står for tiden med fire missede cuter på rad. Det ser det heldigvis ut til å bli en endring på på fredag. Der venter Carnoustie for Reitan:

– Carnoustie er en helt annen bane. Jeg skal nyte denne uken, her er det er bare å gønne på!

 

Leaderboard

NB! Verken Espen Kofstad eller Kristian Krogh Johannessen kom med i ukens turnering i Skottland. De ligger på henholdsvis 160.- og 234.-plass på poenglisten, og står i likhet med Reitan i fare for å måtte gå omveien via høstens q-school for å forsøke å beholde kortet.