Årets PGA Championship (28.-31. juli) spilles på Baltusrol Golf Club i Springfield, New Jersey.

Med årets sterkeste startfelt i en major kan den 98. utgaven av PGA Championhsip bli en «rysare» fra første til siste slag. 97 av de 100 best rangerte spillerne i verden stiller til start. Kun Jaco van Zyl (#69), Charles Howell (#90) og Ian Poulter (#93) fra verdensrankingens topp 100 har meldt forfall.

Baltusrol Golf Club spilles 6823 meter lang og er par 70. (Foto: Getty Images)

Dobbelvinner?

Henrik Stenson, som for snaut to uker siden ble første mannlige skandinav til å vinne en major, har ikke tenkt å hvile på laurbærene.

Nå som jeg endelig har vunnet én, ser jeg fremover og har tenkt å forsøke å vinne en til

– Nei, jeg har ingen planer om å slappe av og si meg fornøyd med den. Det å vinne en major var det eneste jeg ikke hadde vunnet, men nå som jeg endelig har vunnet én, ser jeg fremover og har tenkt å forsøke å vinne en til, sier Stenson til pgatour.com.

Sesongens første majorvinner, overraskelsesen Danny Willett, som i april vant Masters, forventer en utfordrende bane.

– Seks, sju, åtte under par; det tror jeg er en veldig god totalscore på denne banen. Det er mulig jeg bommer helt, men det er mitt tips basert på det jeg har sett av banen så langt.

I tillegg til Stenson og Willett har Dustin Johnson muligheten til å bli dobbel majorvinner i 2016.

Rory McIlroy har vinneroppskriften klar: Lange driver og presise putter. Enkelt! (Foto: Getty Images)

Rorys vinneroppskrift

Rory McIlroy, som har vunnet PGA Championship to ganger tidligere, har så langt i 2016 ikke vunnet noe som helst. Før første slag på Baltusrol tror han på følgende seiersoppskrift.

De som driver langt og putter bra kommer til å gjøre det sterkt!

– Det er to ting som gjelder denne uka. For det første må du kunne drive ballen langt, og helst midt i fairway. Banen er lang til å være en par 70. For det andre må du putte godt. Greenene er store, men får du kontroll på hastigheten, kommer det til å hjelpe. De som driver langt og putter bra kommer til å gjøre det sterkt!

Verdensener og tittelforsvarer Jason Day har ikke fått spillet til å sitte den siste tiden. Blir han årets fjerde, og siste, majorvinner?

Skulle verken Stenson, Johnson eller Willett vinne vil det være fire forskjellige tittelforsvarere av golfsportens fire store.

Når noen greenen på to?

Totalt har feltet tretten tidligere PGA Championship-vinnere til start; Jason Day, Rory McIlroy, Jason Dufner, Keegan Bradley, Martin Kaymer, Yang Yong-eun, Padraig Harrington, Phil Mickelson, Vijay Sing, Shaun Michael, Rich Beem, David Toms og John Daly.

25 nasjonaliteter er representert.

Greier noen å nå greenen på det lange hull 17 på to slag, slik kun John Daly har gjort tidligere? (Foto: Getty Images)

David Toms har turneringsrekorden i PGA Championship med 265 slag, satt på Atlanta AC i 2001.

Banen består av 36 hull totalt, og Lower course, som PGA Championship spilles på, er 6823 meter lang.

Et spennende hull verdt å merke seg i helga er det syttende, et langt par 5-hull hvor John Daly er den eneste spilleren som har nådd greenen på to slag (til gjengjeld to ganger; i 1993 og 2005).

Se ikke bort i fra at det er på de to siste hullene turneringen blir avgjort.

Viaplay sender direkte fra PGA Championship hele helgen