RANCHO MIRAGE, CALIFORNIA – Endelig løsnet det for Suzann Pettersen her i California-ørkenen.  Etter en frustrerende åpningsrunde på fire over par torsdag, der hun måtte opp med putteren hele 35 ganger, dro hun rett i proshopen etter runden for å skaffe seg ny putter.

Det er en avgjørelse hun ikke angrer på nå.

Les: Her står Tutta i proshopen for å få seg ny putter!

Under fredagens andrerunde fant hun omsider flyten på greenene, og brukte syv færre putter en gårsdagen. Tutta var på et tidspunkt tre slag bak cutstreken, men hennes første birdie for turneringen på hull 9 markerte starten på et birdiekjør.

Du kan jo spørre hva f… jeg har gjort med den andre putteren. Den skal i hvertfall ikke med hjem i bagasjen!

Tutta

Godfølelse på green

– Det var putterbyttet som utgjorde hele forskjellen. I dag følte jeg at jeg kunne sette alle putter. I går var jeg ikke i nærheten. I dag føltes det som omtrent alle ballene hadde en sjans til å gå i. Jeg føler jeg har gjort et veldig bra bytte.

– Du kan jo spørre hva f… jeg har gjort med den andre putteren. Den skal i hvertfall ikke med hjem i bagasjen!, smiler Pettersen til Norsk Golf kort tid etter å ha signert scorekortet som bestod av kun en bogey og fem birdies.

Tutta gjorde birdie på halvparten av hullene fra hull 9 og inn.

– Hvor viktig var det å få den første birdien unnagjort?

– Jeg har ikke gjort en birdie på to uker snart, det føltes som en liten evighet siden. Det var digg å komme seg tilbake på par igjen. Jeg spilte egentlig ikke så veldig bra i dag, men jeg gir meg selv nok muligheter. Jeg må på rangen og gjøre et par småjusteringer, forklarer Tutta.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Tutta har i skrivende stund klatret fra 85.- til 31. plass. Dermed unngikk hun å misse sin andre strake cut for første gang siden 2004. 

– Nå er det bare å «kitte på». Jeg føler jeg er med i turneringen igjen, konkluderer Tutta.

Syv bak

Hennes 68-runde er for øyeblikket dagens tredje beste score her på Mission Hills. Hun har syv slag opp til den nye lederen, sør-koreaneren Sei Young Kim som klinte til med en imponerende 65-runde. Tutta startet runden ni bak toppen.

Young Kim leder med to slag over vinneren fra 2007 og lederen etter første runde, Morgan Pressel.

Leaderboard