Lørdag starter sju norske jenter på en fem dager lang vei der spill på Europatouren i 2018 ligger i premiepotten. Landslagstrener Geoff Dixon følger jentene tett under turneringen, som spilles på Palmgolf Ourika & Amelkis Golf Club, i Marokko.

– Hovedmålet er å greie cut-en, sier han til Norsk Golf før turneringsstart.

Cut-streken tegnes opp etter fire runder, og inneholder de 60 beste, samt de som ligger likt med nummer 60.

Fremtidsmålet er å
oppnå full spillerett
på LPGA

Store ambisjoner

Landslagstreneren er godt fornøyd med å ha sju norske jenter i «finalen», men ambisjonene stopper ikke der.

– Det er fint å ha med sju jenter i Europatour-kvalifiseringen, men fremtidsmålet er å oppnå full spillerett på Europatouren, så spill på LPGA-touren (den profesjonelle amerikanske touren).

LES OGSÅ: Sju norske jenter kjemper om spillerett på Europatouren

De norske jentene kvalifiserte seg til finalen gjennom godt spill i forskjellige delfinaler, og har i tiden etterpå forberedt seg til den store finalen på forskjellig vis.

– Mariell Bruun (23), Marita Engzelius (29) og Rachel Raastad (28) kom til Marokko 2. desember. Karoline Lund (18), Celine Borge (19) og Madelene Stavnar (17) kom hit 11. desember, etter å ha vært med på Team Norway sin treningskamp i Dubai, forteller Dixon.

Den siste som slo seg sammen med det norske teamet, var Stina Resen (24), som ankom Marokko 11. desember, etter en ukes treningsforberedelse i Spania.

Turneringen spilles på to baner på Palmgolf Ourika & Amelkis Golf Club, i Marokko. (Foto: Ladies European Tour)

Samhold viktig

Golf er en individuell sport, og hver golfer har sine individuelle behov, men Dixon forsøker å legge til rette for at den enkelte skal dra positive veksler på et sterkt samhold.

Det er akseptert at spillerne forbereder seg forskjellig

– Det er akseptert at spillerne forbereder seg forskjellig, men vi har forsøkt å samle spillerne i størst mulig grad, i et forsøk på å utvikle et sterkt samhold og god lagånd.

LES OGSÅ: Sju norske spillere klare for Q-school-finalen

Sammen med spillerne er landslagstreneren med på å legge en strategi for den enkelte.

– Jobben min er å forberede spillerne i størst mulig grad. Å forsøke å skape en behagelig atmosfære der spillerne får trua på at de kan levere på sitt høyeste nivå. Etter turneringen jobber jeg sammen med spillerne med å identifisere styrker og svakheter i spillet, sier Dixon.

Den aller største belønningen går til de fem øverste spillerne på resultatlista (etter 90 hull), som sikrer seg såkalt kategori 5b-status på neste års Europatour. Plasseringene fra 6 til 25 får kategori 8a-status. Hvilken kategori spillerne er i, har betydning for hvor mange og hvor store turneringer spillerne får spille.

Følg Q-school-finalen LIVE