Torsdag gikk startskuddet for South African Open på Randpark GC i Johannesburg i Sør-Afrika med noe så sjeldent som FIRE norske spillere i feltet.

Etter første runde er Eirik Tage Johansen (Sola GK) og Kristoffer Reitan (Oslo GK) på riktig side av cutstreken, mens Espen Kofstad (Oslo GK) og Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) ligger an til å misse cuten for andre uke på rad.

Tage Johansen startet solid med en runde på 68 slag, tre under par, og deler 27.-plassen. Med fem birdies, to bogeys og resten par leverte han dagens 22. beste score på Bushwillow Course, den letteste av de to banene som de spiller på denne uken. Blant topp-25 på leaderboardet var det bare fem av dem som spilte på den andre banen, Firethorn.

Denne banen var arena for Kristoffer Reitans (Oslo GK) profesjonelle debut, og han slo til med en 69-runde, to under par. Med fem birdies, tre bogeys og resten par deler han 46.-plassen, to slag innenfor cutgrensen.

Det var bare ni spillere i hele feltet som leverte bedre runder på Firethorn Course.

– Jeg spilte solid i dag. Jeg gjorde veldig mye bra, og jeg holdt meg til spilleplanen min. Jeg spilte på den tøffere banen i dag, og det var ikke akkurat lette forhold heller, så jeg må si meg godt fornøyd med starten min, sier Reitan til Norsk Golf.

Han sier det var en rar opplevelse å stå på hull 1 torsdag morgen, vel vitende om at en ny epoke i hans golfkarriere nå har startet.

– Det var ekstremt spesielt å stå på første tee. Golf betyr utrolig mye for meg, og det at jeg nå er en profesjonell spiller, er en drøm som har kommet i oppfyllelse. Det var deilig å starte et nytt kapittel i min karriere i dag, og jeg gleder meg ufattelig mye til fortsettelsen, sier Reitan, som spiller med den kjente italieneren Matteo Manassero de to første rundene.

 

Louis Oosthuizen leder turneringen etter en monsterrunde på ni under par på Bushwillow.

Dessverre må vi et stykke ned på leaderboardet for å finne de neste norske navnene på listen. Espen Kofstad noterte en runde på fire over par og deler 191.-plassen, men etter å ha slitt med skader i flere sesonger på rad nå, er det ikke rart han er rusten i comebacket.

Tre slag bak ham ble det en blytung start på Kristian Krogh Johannessen, som i likhet med Reitan og Kofstad spilte Firethorn. Han deler 223.-plassen på syv over par.

 

 

Leaderboard