Fra runde 2: Fornøyd Kofstad: – Jeg har ingenting å tape!

Etter å ha misset cuten i forrige ukes proffdebut har Kristoffer Reitan (Oslo GK) slått tilbake i denne ukens Alfred Dunhill Championship på Leopard Creek i Sør-Afrika. Med to runder på én over par klarte han cuten med knappest mulige margin fredag.

Under «moving day» lørdag tok han sikte på å gjøre et rykk oppover leaderboardet, men i stedet ble det en tung start på dagen: Han gikk de første elleve hullene på tre over par og lå nederst på scoretavlen av spillerne som klarte cuten. Da brettet han opp ermene og slo til med fem birdies på de seks siste hullene for å signere for en runde på to under par. Den har løftet ham 15 plasser oppover leaderboardet til en foreløpig 46.-plass.

(Artikkelen fortsetter under)

Kristoffer Reitan er syv over par på front-nine og syv under par på back-nine denne uken på Leopard Creek.

– Det var en veldig slitsom runde. Jeg var ganske frustrert store deler av runden. Jeg synes spillet var ålreit, men jeg fikk null uttelling og hadde marginene mot meg hele tiden. Da var det ekstremt deilig å klare å snu det på den måten jeg gjorde, sier Reitan til Norsk Golf.

(NB! Espen Kofstad har fått en knallstart på sin tredjerunde og ligger i skrivende stund oppe på fjerdeplass. Følg utviklingen her)

Reitan sier det er stor forskjell på de første og siste ni hullene på Leopard Creek. På front-nine handler det om å holde hodet over vannet, før birdiemulighetene kommer som perler på en snor på tampen av runden.

Det veldig ålreit å se at jeg klarer å henge bra med på dette nivået, selv når jeg ikke har vært i nærheten av å spille min beste golf.

20-åringen sier han bare er halvveis fornøyd med prestasjonen sin så langt denne uken, til tross for at han klarte cuten i bare sitt andre forsøk som europatour-proff.

– Jeg ønsker å prestere ganske mye bedre enn jeg har gjort så langt. Jeg er veldig happy med å klare cuten, men det har ikke vært min uke. På den positive siden er det veldig ålreit å se at jeg klarer å henge bra med på dette nivået, selv når jeg ikke har vært i nærheten av å spille min beste golf. Jeg har blitt mye flinkere til å levere gode scorer også på dager hvor jeg sliter litt, og det er en veldig viktig egenskap på denne touren.

Reitan sier han hadde en spesiell følelse under debuten forrige uke, men at han nå raskt begynner å komme inn i varmen og vende seg til den nye tilværelsen som tourspiller.

– Det var en utfordring å beholde fokus forrige uke, og jeg kom aldri helt inn i det riktig mental modus. Det er en helt annen verden for meg nå, og det er mye som skjer rundt meg om dagen. Jeg tror det var bra at jeg tok en liten pause etter q-school-finalen for å nullstille meg litt. Denne uken føler jeg meg mye mer komfortabel her ute.

Leaderboard