De siste ukene har Viktor Hovland (Miklagard Golf) bevist at han tilhører den ypperste verdenseliten av amatører. Med to andreplasser, en tredjeplass og en fjerdeplass på sine fire første turneringer i 2018 har Oklahoma State University-spilleren klatret helt opp til tiendeplass på verdensrankingen for amatører, og han er nå rangert som Europas nest beste amatør. Nylig ble han også valt ut til å representere det internasjonale laget i prestisjetunge Arnold Palmer Cup for andre år på rad – som første nordmann noensinne.

Det eneste som mangler for Hovland nå, er en individuell seier. Den kan komme allerede på tirsdag.

Mandag slo turneringen Valspar Collegiate i gang i Palm City i Florida. Der lå Hovland oppe på andreplass etter en åpningsrunde på 67 slag (-4). På ettermiddagen fulgte han opp med en knallsterk 65-runde, bestående av én eagle, seks birdies, samt to bogeys. Dermed overtok han ledelsen med to slags margin over Baylors Matthew Perrine.

Og på sidelinjen fikk superstjernen Rickie Fowler med seg alt som skjedde.

Fowler, som er tidligere student ved Oklahoma State University, bor i Jupiter, bare en halv time unna der Hovland, Kristoffer Ventura (Oslo GK) og co. konkurrerer. Etter helgens 14.-plass i Arnold Palmer Invitational på Bay Hill har Fowler innvilget seg en ukes turneringspause, og dermed benyttet han muligheten til å heie frem sitt gamle universitetslag. 

På Snapchat la han ut denne videoen av Viktor Hovland i det han var i ferd med å slå ut, med påskriften «Havi with the send!»:

«Havi» er kallenavnet til Hovland, og «send» er slangordet mange av gutta på touren har tatt etter Dustin Johnson, når han sier han skal «sende» ballen nedover fairway med driveren.

Fowler hang med Oklahoma State-laget hele dagen sammen med sin PGA Tour-kollega Morgan Hoffman, og de var også med for å prate med spillerne og følge treningsøkten deres etter runden. Her står Fowler side om side med Kristoffer Ventura, som ligger på 31.-plass før siste runde i Florida.

Rickie Fowler (lengst venstre) fulgte Oklahoma State under tirsdagens åpningsdag av Valspar Collegiate. Kristoffer Ventura i sort t-skjorte og hvit caps, Viktor Hovland i oransje t-skjorte. (Foto: Cowboygolf/Instagram)

Herrelaget til Oklahoma State University er i likhet med Hovland forrykende form om dagen. De står med seks seiere på sine syv siste turneringer, inkludert fem på rad – og flere av seierne har kommet med kalassifre. For to uker siden vant de med vanvittige 32 slags margin – deres største seiersmargin på 33 år. I Valspar Collegiate leder de imidlertid «bare» med tolv slag over Baylor.

Følg utviklingen på tirsdagens tredje og avsluttende runde her. Hovland slår ut klokken 14.30 norsk tid.