Avslutningsrunden av årets U.S. Women’s Open ble en real thriller. Det var det sannsynligvis ingen som hadde forventet halvveis ut i søndagens runde.

Ariya Jutanugarn lå an til å cruise inn til sin første majorseier på to år etter å ha gått de ni første hullene på fire under par. Thailenderen startet dagen med en luke på fire slag, og hadde nå økt marginen til syv.

Back-nine skulle dermed bare bli en ren sjarmøretappe, men så fikk hun en real knyttneve i mellomgulvet med trippelbogey på det tiende par 4-hullet, etter å ha misset utslaget til høyre i vannhinderet.

Hun fulgte opp med bogey på hull 12, og plutselig øynet Hyo Joo Kim fra Sør-Korea muligheten til å ta henne igjen. Kim satte press på Jutanugarn ved å spille feilfri golf, og da hun senket en birdieputt fra 13 meter på hull 12, etterfulgt av en 15-metersputt for birdie på hull 15, var hun plutselig bare ett slag bak Jutanugarn.

Jutanugarn svarte med en høyst etterlengtet birdie på det 16. hullet, men fikk den umiddelbart annulert av en bogey på det 17. hullet. Stående på det 18. hullet var hun vel vitende om at hun trengte å gjøre par for å stikke av med seieren. I stedet endte hun opp med å misse par putten fra fire meter, og dermed bar det ut i et omspill mot Kim. Der klarte Jutanugarn endelig å reise kjerringa.

Avgjørelsen kom på det fjerde omspillshullet etter et perfekt greenbunkerslag fra Jutanugarn. Ballen la seg til tap-in-avstand fra hullet, og dermed kunne hun omsider juble for å ha overlevd det som var hennes mest krevende dag på jobb i hele karrieren.

(Artikkelen fortsetter under høydepunktene)

Selv da det røynet på som verst i søndagens innspurt, fortsatte Jutanugarn å smile mens hun spaserte mellom slagene. Etter runden avslørte hun at det er noe hun har jobbet med sammen med sin mentaltrener Pia Nilsson for å klare å holde seg rolig og positiv også i tøffe situasjoner.

– Jeg klarte å glemme alt det dårlige som skjedde. Da jeg gjorde meg klar til omspill, tenkte jeg at jeg fortsatt hadde én sjanse igjen til å gjøre meg stolt, sier Jutanugarn, som med seieren kunne innkassere en sjekk på 900 000 dollar.

Se seiersintervjuet med Jutanugarn under. 

Resultater