Hull 18

Dagens siste drive er helt perfekt, 280 meter og midt i fairway. 145 meter opp til flagget nå. Slår et nydelig jernslag til den vanskelige flaggplasseringen helt bakerst på green til to meter. Setter den! Nydelig. birdie! En runde på par, 72 slag og -1 sammenlagt. Foreløpig T13.

NB! Nå skjer det ting i toppen! Hideki Matsuyama gjør eagle på hull 15 for å lede på -9, ett slag foran Justin Rose.

 

Hull 17

402 meter rett frem par 4-hull med trær på begge sider. Slår driven i roughkanten til venstre med 135 meter inn. Flagget står også helt venstre, så sannsynligvis veldig vanskelig for Hovland å gå rett på flagget her. Slår innspillet godt ut til høyre for green, 33 meter unna hullet, men med masse green å jobbe med. Slår en nydelig pitch til fem fot, men misser den korte putten med en 180 graders koppsnurr. Bittert! +1 for dagen, E totalt og T20.

NB! Nå er det tredelt ledelse mellom Will Zalatoris, Justin Rose og Hideki Matsuyama på -7.

 

Hull 16

Par 3 hull på 155 meter med vann på venstre side. Tøff flaggplassering til høyre i dag. Hovland slår et nydelig jernslag til tre og en halv meter! For øyeblikket seks slag bak teten. Birdieputten misser dessverre. Par, -1 etter 16 og T13.

 

Hull 15

Banen er blitt mykere etter regnet – og dermed lettere. Vinden har i tillegg roet seg ned. Nå venter et par 5 på 484 meter – banens letteste hull. Hovland slår ut en 290 meter lang drive i fairway, men den er såpass langt venstre at de høye trærne er i veien. Nå må han slå en høy hook hvis han skal gå for green. Ikke et enkelt slag, men han klarte det to ganger i 2019. Hovland slår seg over vannet, men laaangt til høyre. 60 meter til flagget, men masse green å jobbe med og en god mulighet for å gjøre birdie hvis ikke treet foran er i veien. Innspillet er syv meter kort. Dette er en lynrask putt som fort kan treputtes hvis han ikke er forsiktig. Men han setter den! Tilbake til par for dagen, -1 sammenlagt og oppe på T13 nå! Kjør!

NB! Hideki Matsuyama gjorde nettopp birdie på hull 12 og går opp i delt ledelse med Justin Rose på -7. 

 

Hull 14

Et greit par 4-hull på 402 meter. Ganske rett frem og det eneste hullet på banen uten en eneste sandbunker. Hovland slår ut en nydelig drive opp bakken, 150 meter til flagget. Slaget kommer dessverre alt for kort og ender opp 37 meter for kort. Pause i spillet på grunn av tordenvær. Hovland slår en fin pitch til syv fot. Herlig par etter den lange pausen! E sammenlagt og T22. 

 

Hull 13

Dette 466 meter lange par 5-hullet er det nest letteste på banen, og hvis Hovland slår seg ut i fairway, bør han komme seg inn på green på to slag med et jern slik han har gjort de to foregående rundene. Slår en fin treerwood opp i roughen på høyre side. Har kun 185 meter til flagget. Veldig viktig andreslag som kommer nå. Tøff flaggplassering kort, høyre, og viktig ikke å bli for grådig med bekken i forkant av green. Slår jernslaget trygt til venstre, 20 meter for lang i fairwayen rett utenfor green. Lynrask chip tilbake derfra. Den er fem meter for lang, men heldigvis en oppoverbakkeputt tilbake. Toputter for par. Forspilt mulighet dette. +1 for dagen, E totalt og T21, fortsatt syv bak lederen Rose.

NB! Det begynner gradvis å blåse opp på Augusta nå. Lederen Justin Rose har gjort en ny bogey, og Hovland er syv slag bak. Men bare fem slag bak tredjeplassen.

 

Hull 12

Dette berømte par 3-hullet på bare 128 meter er det tredje vanskeligste hullet på banen. Vannet foran green er en skikkelig ball-magnet. Utslaget er litt venstre og åtte meter for lang. Skal ikke være den vanskeligste pitchen tilbake. Slår seg opp til en meter og setter par putten. Bra gjort å komme seg gjennom 10-11-12. E sammenlagt og T21.

 

 

Hull 11

461 meter langt par 4, det sjette vanskeligste hullet på banen. Utslaget er litt for langt til høyre. Kan bli et vrient innspill mot green med vann til venstre. Hovland følger opp med å slå den mest «populære» missen på dette hullet, kort og høyre. 23 meter gjenstår. Slår en fin pitch til to meter, men gjør dessverre bogey. Tilbake til E totalt og T23, åtte bak lederen Justin Rose som nettopp gjorde bogey også.

 

Hull 10

Dersom Hovland kommer seg helskinnet gjennom de tre neste hullene, kommer birdiemulighetene som perler på en snor i innspurten. Hull 10 er et dogleg-venstre i kraftig nedoverbakke. 452 meter og historisk sett det vanskeligste på banen. Hovland er virkelig kommet inn i rytmen nå. Smeller ut en monsterdrive på 300 meter ned bakken, midt i fairway. Har bommet litt høyre her de siste dagene og hatt langt inn, men nå gjenstår kun 125 meter til flagget. Hovland utnytter den gode posisjonen og «stiffer» innspillet til to meter! BIRDIE! Tilbake til E for dagen, -1 sammenlagt og T17. Her tjener han mye til feltet på dette hullet.

NB! Lederen Justin Rose har startet birdie-birdie og har nå en luke på tre slag (-9) på toppen av leaderboardet. Hovland ligger ni slag bak.

 

Hull 9

Et forholdsvis greit par 4-hull på 420 meter. Bredt landingsområde i nedoverbakke fra tee. Deretter kraftig oppoverbakke med kort jern inn på andreslaget. Hovland rapper til og slår en deilig drive, 290 meter midt i fairway. Kommer til å ha omtrent et nierjern opp til green. Flagget er plassert helt bakerst på green, så vanskelig å komme seg hele veien opp i dag. Innspillet er solid, trygt på green, ti meter kort. Toputter for par. Spillet begynner å virke mer solid nå. Runder på +1 for dagen, E totalt og T28.

 

Hull 8

Ny birdiemulighet nå. Et 521 meter langt par 5-hull i oppoverbakke formet som en speilvendt S. Det fjerde letteste hullet på banen. Hovland banker ut en monsterdrive på over 300 meter. 210 meter inn til flagget, og han ser ut til å være langt nok til høyre i fairway til at han skal slippe å måtte slå en draw for å komme seg rundt hjørnet på skogen – et slag Hovland vanligvis ikke liker. Andreslaget er 180 meter langt, 25 meter kort av flagget. God birdiemulighet herfra, men nærspillet har ikke vært så skarpt så langt i dag. Pitchen nå er imidlertid god! To meter for birdie gjenstår. Setter den! Viktig birdie, tilbake til E sammenlagt og klatrer til T22. Lederen Justin Rose starter med birdie og er -8, åtte slag foran Viktor.

 

Hull 7

Hull 7 er et rett frem par 4 på 411 meter med skog på begge sider av fairway. Det 11. vanskeligste hullet på banen. Driver er litt venstre, men bør være mulig å manøvrere seg rundt greinene og komme seg på green. 145 meter til flagget. Innspillet er pin high, ni meter til høyre for flagget. Fin toputt for en oppskriftsmessig par. Deilig med noen pustepauser! Birdie-hull coming up nå. +1 etter 7 og T30 idet lederballen til Justin Rose (-7) og Will Zalatoris (-6) er i ferd med å slå ut.

 

Hull 6

165 meter langt par 3-hull. Flagget er plassert helt til venstre på green, rett bak bunkeren. Det blåser opp stadig med på Augusta, og det er ventet å blåse stadig mer utover dagen. Det kan være en fordel for Hovland som slo ut to timer før lederballene – med mindre spillet blir avblåst på grunn av tordenvær. Hovland slår et utsøkt jernslag til to og en halv meter. Skal han kontre en bogey med birdie igjen? Nei, misser dessverre putten. Et skuffende par, men på den lyse siden en to slags forbedring fra gårsdagen. Fortsatt +1.

 

Hull 5

Et meget vanskelig par 4 på over 450 meter. Et av utslagene Hovland slet mest med da han spilte her for første gang i 2019, men har slått midt i fairway her de to første rundene. Slår en god drive på 275 meter i høyrekanten av fairway. 200 meter inn til green. Innspillet har god retning, men ruller dessverre alt for langt. Hovland tydelig frustrert der. 16 meters pitch tilbake, med veldig lite green å jobbe med. Stor sannsynlighet for at han ikke legger denne nærmere enn 5-6 meter. Pitcher seg opp til greenkanten, fem meter til hullet. Førsteputten er en halvannen meter kort. Senker heldigvis den for dagens tredje bogey. +2 for dagen, +1 totalt og T31.

NB! Ingen voldsomt lave scorer på Augusta så langt i dag. Phil Mickelson dagens mann så langt med -3 etter 16 hull. 

 

Hull 4

To av banens vanskeligste hull kommer nå. Klarer Hovland par på disse, tjener han mye på feltet. Hull 4 er et meget krevende par 3 på hele 219 meter. Banens fjerde vanskeligste hull. Utslaget er i bunkeren kort høyre for flagget. Ny misset green, og Viktor må jobbe for par igjen. Bunkerslaget er seks meter for langt. Dette blir en tricky par-putt. Toputter for bogey. +1 i dag, E totalt og T23.

 

Hull 3

Hull 3 er et kort par 4-hull på 320 meter. Hullet er det femte letteste hullet på Augusta. Hovland har gjort birdie her begge de to første rundene. Slår en kongedrive kort venstre for green og på riktig side. 25 meter inn på andreslaget nå. Men klarer dessverre ikke å komme seg hele veien opp den opphøyde green og ruller tilbake til status quo. Wedgene har ikke vært sylskarpe så langt. Nå må det jobbes for par. Pitcher seg heldigvis opp til syv fot og setter putten. -1 sammenlagt og T19.

 

Hull 2

Hovland dunker ut en drive på 300 meter og har bare 200 meter inn, men Hovland ligger helt til venstre i fairway. Med flagget helt til venstre er det stor sannsynlighet for at Hovland legger seg ut til høyre. Og det gjør han: slår seg ned i fairwaybunkeren til høyre for green, 30 meter til flagget. Hovland har gjort birdie på dette hullet to runder på rad, men dette er en vanskelig up-and-down. Slår seg opp til seks meter. En fullt senkbar putt opp bakken, dette. Og han gjør det! Mr. Bounce Back gjør det igjen og følger opp en bogey med birdie. E for dagen, -1 totalt og T18.

Hull 2 er et par 5-hull på 525 meter og en god mulighet til å ta et slag tilbake umiddelbart. Hullet er dogleg venstre og i kraftig nedoverbakke og er det tredje letteste hullet på banen.

 

Hull 1

Hovland, ikledd sitt gamle Oklahoma State Universitys oransje farge, starter tredjerunden av The Masters med å slå ut i fairwaybunkeren på høyre side. Det er første gang han ligger der på syv runder på Augusta. 130 meter inn på andreslaget. Bør ha god vinkel inn herfra, men bunkerleppa er litt i veien. Må velge såpass loftet kølle at han legger seg 30 meter kort av flagget. Må jobbe for par på hull 1 nå. Chipen er altfor kort, dessverre. 10 meter for par gjenstår. Toputter for bogey. +1 for dagen, E totalt og T23 nå.

 

Hull 1 på Augusta er et 406 meter langt par 4 og er det sjette vanskeligste hullet på banen. Spillerne kunne vanligvis fly over den massive fairwaybunkeren på høyre side fra tee. Nå krever det en carry på 300 meter. Innspill til green er nesten umulig fra bunkeren, så spillerne misser ofte utslaget venstre blant furutrærne. 

 

 

NB! Viktor Hovland slår ut klokken 18.40 norsk tid i gruppe med Stewart Cink. Hovland starter runden på delt 17.-plass (-1), tre slag bak topp-6 og seks bak lederen Justin Rose.

Etter to runder i strålende sol er det langt mer utrygt vær lørdag. Det er varslet kuling utover ettermiddag, og det er også fare for regn og tordenvær fra cirka klokken 21 norsk tid når Hovland nærmer seg slutten av runden.

Turneringen sendes på Eurosport Norge og GOLFTV. Hovedsendingen starter klokken 20.30.

 

Hovlands Masters så langt

Hovland har levert runder på 73 og 70 slag så langt, og begge kan mildt sagt beskrives som av det underholdende slaget. Etter å ha åpnet turneringen med trippelbogey har han fulgt opp med seks bogeyer, en dobbelbogey, men også hele ti birdier og en eagle. 

En titt på statistikken viser at det er på innspillene Hovland har mest rom for forbedring. Han har kun treffet 58 prosent av greenene etter halvspilt turnering. Til gjengjeld har han vært solid fra tee, men det store høydepunktet har vært nærspillet: hele fire ganger har han chippet i fra utsiden av green. Klarer han å kombinere det nærspillet med litt mer presise innspill, har han mulighet til å gå virkelig lavt i helgen.

 

 

Leaderboard