I fjor sommer kom den gledelige og overraskende nyheten om at tidenes beste norske golfspiller på herresiden, Henrik Bjørnstad, skulle gjøre comeback – syv år etter at han la køllene på hylla.

Turneringsprogrammet siden den gang har imidlertid vært av det glisne slaget. Torsdag slo han i gang i sin første turnering for året i Challenge Tour-turneringen Made in Denmark Challenge på Himmerland Golf i Danmark, etter å ha fått wild-card gjennom sitt management Next Hole.

Åpningsrunden startet så lovende for Bjørnstad, men dessverre klarte han ikke å beholde foten på gasspedalen. Han endte til slutt på tre over par for dagen, og startet dermed fredagens andre runde to slag bak cutstreken.

Der løftet han spillet, men det var dessverre ikke nok til å sikre helgespill. Bjørnstad startet imponerende med tre birdies på sine fem første hull for dagen, men fulgte opp med å gå de resterende hullene på to over par – inkludert to leie bogeys på de to siste hullene.

Les også: Bjørnstad tar glissent turneringsprogram med knusende ro

Med +2 sammenlagtendte han på en sur 71.-plass, ett fattig slag bak cutstreken.

Der endte også Jarand Ekeland Arnøy, som før denne uken hadde klart to cuter på rad.  

Kristian Krogh Johannessen er eneste norske spiller som er sikret lønn denne uken: Han ligger på 20.-plass (-2) etter en fredagsrunde på 69 slag.  Etter cirka halvspilt Challenge Tour-sesong ligger Krogh på 19.-plass på tourens pengeliste, og er i aller høyeste grad med i kampen om en europatour-plass neste sesong. Det er topp-15 ved sesongslutt som sikrer opprykk.

Christian Aronsen har måttet roe ned golfsatsingen sin i 2018, men fikk et hyggelig gjensyn med turneringsgolfen da han endte på en fin 16.-plass i Gamle Fredrikstad Open på Nordic League for et par uker siden. Han kom også godt i gang i Made in Denmark Challenge, men raste nedover listene med en blytung 78-runde fredag, og misset cuten med seks slags margin.

Leaderboard