– Jeg gjorde noen forferdelige feil på front nine, men jeg ga ikke opp håpet. Jeg tenkte at hvis jeg klarte å få noen birdies før runding, og kanskje en bra innspurt, kunne det snu i mitt favør, sa Adam Scott etter å ha løftet trofeet på Trump National Doral i Miami søndag kveld.

35-åringen mistet aldri håpet etter en horribel start på runden. Det gjorde derimot de fleste andre som fulgte ham. 

For australieren var på et tidspunkt hele seks slag bak lederen Rory McIlroy søndag, og med navn som Bubba Watson, Phil Mickelson og Danny Willett mellom seg og toppen av leaderboardet, hadde han en formidabel oppgave foran seg.

Scott startet dagen tre slag bak teten, men falt tilbake med to dobbelbogeys på de fem første hullene. Han stoppet blødningen med en birdie på hull seks, og svarte med fem birdies på de neste åtte hullene.

Mens Rory McIlroy aldri klarte å komme inn i rytmen, var det Danny Willlett og Bubba Watson som utgjorde den største trusselen for Scott, som tok med seg en ledelsen på ett slag til det siste hullet.

Minutter tidligere hadde han shanket et bunkerslag på hull 16, men klarte likevel å redde seg inn med et par. 

(Se høydepunkter fra runden under)

. På en eller annen måte klarte jeg å finne tilbake til følelsen jeg hadde, da jeg vant forrige uke

Adam Scott

På det skremmende avslutningshullet, slo han en drive til høyre for fairway. Ballen la seg i roughen, 185 meter fra hullet og med et palmetre rett i linjen. Dermed måtte han sikte mot vannet, og forsøke å navigere ballen til høyre og opp på green. Det fungerte bare sånn halvveis.

Hjertet til Scott banket nok ganske hardt da han så at ballen ikke skrudde så mye som planlagt. De første TV-bildene som viste landingen, tilsa at Scott slo rett i vannet. Da kameraet skiftet, så man imidlertid at ballen på mirakuløst vis hadde lagt seg til hvile i bakken helt nede ved vannkanten.

Derfra slo Scott et imponerende flopp-slag opp til to meter, og satte putten kontant for sin andre seier på rad.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

(Foto: Getty Images)

– Jeg spilte solid hele forrige uke. Denne gang var det litt annerledes. Det var noen ganske stygge slag i dag. Banen spiltes veldig vanskelig med all vinden som var i dag, sa Scott etter runden, i følge Sky Sports.

– På en eller annen måte klarte jeg å finne tilbake til følelsen jeg hadde da jeg vant forrige uke, sier Scott.

Han bærer ikke preg av fantomsmerter, etter å ha måttet kaste sin lange brystputter på starten av denne sesongen. Heller tvert i mot.

Mange spådde at Scott kom til å slite tungt, etter at forankringsforbudet trådte i kraft 1. januar. I stedet har han vunnet sine første turneringer på to år, og har nå favorittstempel før neste måneds The Masters på Augusta. Scott har allerede en grønn jakke i glesskapet, fra omspillsseieren mot Angel Cabrera i 2013.

Høydepunkter

 

Resultater