Sandtorv Lussand og Settemsdal ble juniornorgesmestere

Mia Sandtorv Lussand (Fana GK) og Alexander Settemsdal (Nøtterøy GK) ble juniornorgesmestere på Arendal & Omegn GK. Oslo GKs Sofie Bindner Engesæth og Oscar Bach vant U15-klassene.

I jentenes U19-klasse ble avslutningsrunden en ren duell mellom Fana GKs Mia Sandtorv Lussand og Silje Torvund Ohma. Lussand tok med seg en ledelse på ett slag til den siste runden, men rykket i fra med en avsluttende 66-runde.Og det til tross for en trippelbogey på scorekortet!

15-åringen gjorde også hele syv birdies og en bogey, noe som tok henne til imponerende 17 under par for turneringen. Det var til slutt seks slag foran Torvund Ohma, som rundet av med en 71-runde (-1).

Etter Fana-duoen var det langt ned til siste person på pallen. Byneset GKs Live Hope kapret tredjeplassen med en totalscore på par.

Dette var Sandtorv Lussands tredje seier på rad på Srixon Tour. De to første Srixon Tour-turneringene i år var det Ohma som vant, og dermed har de to Fana-jentene vunnet ALLE turneringene som har blitt spilt så langt i år på Norges øverste juniornivå!

(Artikkelen fortsetter under)

Mens det ble overlegen seier til Sandtorv Lussand på Arendal & Omegn GK, ble guttenes U19-klasse en langt mer jevnspilt affære.

Max Hartmann fra Losby GK klinte til med en avsluttende 64-runde (-8), en forbedring av Christian Aronsens gamle banerekord på 65 slag fra 1997. Det sikret ham klubbhusledelsen sent på ettermiddagen på tolv under par, men han fikk til slutt selskap av Nøtterøy GKs Alexander Settemsdal, som startet dagen på andreplass.

Settemsdal rundet av med tre birdies på rad for å tvinge Hartmann ut i omspill. På det første omspillshullet hadde Hartmann mulighet til å avgjøre, men misset sin birdieputt fra en drøy meter. To omspillshull senere gjentok skjebnen seg for Hartmann, og da Settemsdal satte sin birdie, ble det omsider avgjort.

Dette var Settemsdals første seier i U19-klassen på Srixon Tour. Fra før av denne sesongen stod han med to tredjeplasser og en 28.-plass.

Eirik Einmo Thomassen (Moss & Rygge GK) og Mats Ege (Stavanger GK) delte tredjeplassen på elleve under par, men ettersom Thomassen hadde best score på sisterunden (67), var det han som sikret bronsemedaljen.

I guttas yngste aldersklasse var det Oscar Bach fra Oslo GK som kunne juble for sin første Srixon Tour-seier med stabile runder på 74, 73 og 73 slag Med +4 totalt vant han med fire slag over Sander Lode (Bergen GK). Enda et slag bak endte Petter S. Dale fra Herdla GK.

I jentenes U15-klasse vant Sofie Bindner Engesæth på ti over par med runder på 71, 80 og 75, syv slag foran Elisabeth Børsheim (Fana GK). Deretter fulgte Stavanger GKs Pia Eide på +31. Engesæth har nå vunnet fire av fem turneringer på Srixon Tour i 2019.