Hull 1 (par 4, 345 m)

Misser fairway med driveren her for første gang denne uken, men har bra lie i roughen og god linje til flagget 100 meter unna. Slår et bra innspill til fire meter, men misser birdieputten. Par.

 

Hull 2 (par 5, 473 m)

Etter en god drive midt i fairway slår hun treerwooden til fringen over green. Slår en nydelig lag-putt fra 10 meter og tapper i for dagens første birdie. Deilig å få den tidlig i runden.

 

Hull 3 (par 4, 384 m)

Litt mye draw med driveren men legger seg fint i 2nd cut på venstre side. Veldig vrient andreslag gjenstår. Ballen ligger i kraftig nedoverbakke og flagget står lengst venstre, rett bak bunkeren. Tutta slår et vakkert jernslag til greenkant, fem meter venstre. Dette var et veldig aggressivt slag, men ikke rart – hun trenger birdies i dag. Toputter fra greenkant for par.

 

Hull 4 (par 4, 380 m)

Slår driveren midt i fairway. Jernslaget fra 125 meter opp bakken lander pin high men ti meter venstre. Hun virker ikke helt fornøyd med det. Slår en følsom putt til en halvmeter og dytter i paret. Fortsatt -1.

 

Hull 5 (par 3, 182 m)

Slår et bra jernslag til fem meter og riktig side av flagget. Oppoverputten stopper 20 centimeter unna. Par.

 

Hull 6 (par 4, 357 m)

Slår treerwooden midt i fairway, slo i vannet her i går. Et fantastisk jernslag til 1,5 meter men misser birdieputten! Det paret svir nok.

 

Hull 7 (par 4, 361 m)

Svarer med en sint drive her. Misser litt venstre, men ballen hopper høyre og ut i fairway. Denne er lang. Ballen ligger midt i fairway, men ligger litt vanskelig: Flaggplasseringen er bakkant høyre, noe som krever fade, men ballen ligger høyt over føttene. Slår et snorrett jernslag til fire meter venstre for flagget. Og der sitter birdieputten! Deilig etter den korte missen på forrige.

 

Hull 8 (par 3, 154 m)

Utslaget flyr akkurat over bunkeren i forkant, og stopper fire meter under flagget, nok en god birdiemulighet. Putten er for løs, og Tutta tapper i for par. Veldig stødig så langt.

 

Hull 9 (par 5, 492 m)

Forsøker å kutte hjørnet med driveren, her vil hun inn på to. Tutta banner i det hun tror ballen stopper i roughen, men ser den ligger midt i fairway når hun kommer frem til ballen. Drar opp wooden, har lagt seg opp med jern her de andre rundene. Andreslaget er bra og stopper i motbakken, 10 meter foran green. Slår en følsom pitch hardt inn i motbakken, tar et sprett og legger seg en meter unna hullet. Birdie! Tutta har tatt vare på par 5-hullene så langt. -2 nå.

 

Hull 10 (par 4, 355 m)

Slår en drive midt i fairway. Jernslaget er syv meter kort venstre midt på green. Grei toputt for par.

 

Hull 11 (par 5, 490 m)

Slår driven i 2nd cut på venstre side. Har et godt stykke inn til green. Tutta drar opp fairwaywooden og slår et bra slag til 20 meter foran green. Dette bør være en ny god birdiemulighet, men pitchen får ikke «biten» hun ønsker og ruller fem meter forbi. Toputt par og forspilt birdiemulighet.

 

Hull 12 (par 4, 356 m)

En power-fade midt i fairway med driveren. Fra 140 meter i motvinden kommer dagens første feilslag. Misser i roughen fem meter venstre for green. Derfra slår hun et utsøkt chip til en halvmeter og redder par.

 

Hull 13 (par 4, 388 m)

Drive midt i fairway men misser green igjen fra samme avstand som forrige hull, denne gangen i fairway kort. Pitchen fra 15 meter går nesten i! Redder par.

 

Hull 14 (par 3, 135 m)

Utslaget kommer akkurat ikke opp på riktig platå og ender ni meter kort. Birdieputten stryker hullkanten. Par.

 

Hull 15 (par 4, 354 m)

Ny drive midt i fairway. Pent innspill fra rundt 90 meter til 2,5 meter men misser nok en kort birdiemulighet!  Par.

 

Hull 16 (par 4, 362 m)

Bra drive i fairway. Tee er flyttet 20 meter lenger frem i dag. Har 115 meter inn. Har begynt å blåse opp nå, og Tutta ser ikke ut til å treffe ballen helt rent. Lander i forkant green, 15 meter kort. Lagger den til en meter og setter paret.

 

Hull 17 (par 3, 164 m)

Fint utslag til fire meter og på riktig side av hullet. Selv om det ikke har blitt like mange birdies i dag som Tutta har ønsket seg, har hun vært bunnsolid. Birdieputten vil dessverre ikke i denne gangen heller.

 

Hull 18 (par 5, 485 m)

Kan hun avslutte årets første major med stil? Slår en kanondrive midt i fairway, og er lang nok til at hun kan gå for green på to slag for første gang denne uken. Tutta ser ut til å vurdere alternativene, men velger Tin Cup-strategien. Slår en vanvittig bra fairwaywood som lander bakkant green og ruller tilbake tre meter unna flagget – til enorm applaus fra publikumsgalleriet. Applausen blir ikke noe mindre i det Tutta sikkert ruller i sin første eagle denne uken for å komme seg til fem under par! Rått!

 

Statistikk

Fairwaytreff: 11/14

Greentreff: 15/18

Putter: 29 (+2 fra greenkant)