Snedeker jakter ny Pebble-triumf

Men det var en småsyk Jason Day som imponerte mest på fredagens andre runde.

Matt Jones og Brandt Snedeker deler ledelsen etter halvspilt turnering på Pebble Beach.

De tre første rundene i PGA-turneringen AT&T Pebble Beach National Pro-AM spilles på tre forskjellige baner. I fredagens andre runde gikk Snedeker en bogey-fri runde på Spyglass Hill Golf Course og endte fem under par. Matt Jones gikk seks under par på den samme banen på fredag.

Dermed deler Snedeker og Jones ledelsen med 131 slag – 12 under par – etter halvspilt turnering.

Snedeker og Jones skal gå sine tredje runder på Pebble Beach på lørdag. Førstnevnte tror han må ned mot 20 under par for å gjenta seieren sin fra 2013.

Jeg kan ikke ta foten av gasspedalen Brandt Snedeker

– De gangene jeg har spilt bra, virker det som mye avgjøres av hvordan jeg spiller Pebble de siste to dagene. Du er nødt til å score lavt når været er så bra. Slik scorene er nå og med tanke på værmeldingen for helga, vil det kreve omkring 20 under par å vinne denne turneringen. Så jeg må nok omkring 7 til 10 under par de neste to dagene for å vinne. Jeg kan ikke ta foten av gasspedalen, fortalte Snedeker etter fredagens runde.

AT&T Pebble Beach spilles ofte i regnvær, men så langt har det vært sol og lite vind i årets turnering. Det har i sin tur ført til mye lav score. Etter den andre runden ligger cuten blant de 60 beste på 4 under par.

Justin Hicks ligger foreløpig på tredjeplass. Han gikk en 68-runde på Monterey Peninsula på fredag.

Ellers gikk forrige ukes vinner på Torrey Pines, Jason Day en imponerende 62-runde på fredag. Det til tross for at han bare en halvtime før start var usikker på om han kunne spille, ettersom han slet med magesykdom. Men mageproblemene hemmet han tydeligvis ikke da han kom i gang med spillingen, og Days andrerunde førte ham opp på en delt 14. plass med 9 under par totalt.