23-åringens første The Open-runde noensinne resulterte i fire birdier, to bogeyer og tolv par, og med 68 slag på scorekortet (-2) ligger han i skrivende stund på delt 19.-plass, fire slag bak lederen Louis Oosthuizen fra Sør-Afrika.

– Spillet var solid. Jeg traff mange greener og gjorde mange enkle par, som er noe av nøkkelen her ute. Det var alt i alt ganske solid, selv om jeg kunne satt noe flere putter. Jeg bommet noen korte, men det føltes ganske bra i dag, sa Hovland til Discovery etter runden.

– Det er en glimrende start for Hovland. Det er så nydelig å se det norske flagget høyt oppe på leaderboardet, sa Joakim Mikkelsen fra Viasats kommentatorboks.

Hovland fikk en drømmestart på runden da han klistret innspillet inntil flagget og bare kunne dytte ballen i hullet for birdie. Etter tre oppskriftsmessige par kom dagens første bogey på hull 5 etter at han havnet i roughen på utslaget med toerjernet.

På det 7. par 5-hullet klarte han ikke å utnytte den gode birdiemuligheten, men han kom seg tilbake under par med dagens andre birdie fra fire meter på hull 9.

Han fulgte opp med nok en birdie på hull 10 etter å ha slått en utsøkt wedge til en meter, før han utnyttet det 14. par 5-hullet og sikret enda et innskudd i birdiekontoen.

– En kjempestart for Hovland. Det er tydelig at han har stor selvtillit kombinert med fulladede batterier etter en liten sommerferie hjemme i Norge, kommenterte Mikkelsen.

(Artikkelen fortsetter under)

Viktor Hovland hadde tilsynelatende god kontroll i vinden torsdag. (Foto: Getty Images)

På hull 15 holdt det på å bli birdie igjen, men langputten endte et par rotasjoner kort i linja. Deretter ble det en ny tapt birdiemulighet fra to meter på det 140 meter lange hull 16, men han svarte med å senke en like lang «tester» for par med en halvmeter break på hull 17.

Da utslaget på hull 18 havnet i trøbbel, måtte han bare hakke seg ut, og den påfølgende bogeyen sørget for en litt sur avslutning på en ellers meget solid dag i vinden på Royal St George’s Golf Club.

The Open Championship har frem til nå vært den eneste majorturneringen Hovland ikke har spilt, men for en gangs skyld er det nå andre nordmenn som har tråkket opp stien før ham: han er Norges femte The Open-deltager noensinne, etter Tore Sviland (1981), Per Haugsrud (1997), Lars Petter Brovold (2005) og Marius Thorp (2006).

Hovland har vært i god form den siste tiden, og i hans forrige turnering BMW International gikk han helt til topps. Han er blant bookmakernes favoritter til å vinne turneringen, men han har ennå til gode å bokføre en topp-10-plassering i de syv majorturneringene han har spilt: hans beste resultat er en 12.- og 13.-plass i U.S. Open. Til gjengjeld er hans dårligste resultat en 33.-plass (hvis du ser bort fra da han trakk seg fra U.S. Open med øyeskade).

NB! Hovland tar fatt på andrerunden klokken 13.42 norsk tid fredag.

Les også: Alt du trenger å vite om Hovlands The Open-debut

(Artikkelen oppdateres)

Leaderboard