Etter en sterk prestasjon i kvalifiseringen, ble det norske jentelaget belønnet med plass i A-puljen i årets EM.

I matchspillet gikk det ikke fullt så bra for våre håpefulle jenter, men med lørdagens prestasjon fikk de i det minste et fint plaster på såret.

Med seier over Frankrike i kampen om syvendeplassen kan de norske jentene reise hjem med hodet høyt hevet, og selv om de sikkert hadde høyere ambisjoner etter den gode starten, er dette uansett mer enn godkjent.

Karoline Stormo, Celine Borge,  Renate Hjelle Grimstad, Synne Lauritzen, Sandra Nordaas og Karoline Lund var spillerne som representerte de norske farger blant Europas beste U18-jenter.

RESULTATER

EM DAMER

Det norske damelaget fikk det dessverre ikke til å klaffe under årets Europamesterskap i Danmark. 

Etter varierende spill i kvalifiseringen ble våre damer til slutt plassert i C-puljen, og på lørdagens finalerunde møtte de Wales i kampen om 17. plassen.

På stillingen 2-2 havnet Stina Resen i omspill i den avgjørende matchen, men i thrilleravslutningen maktet ikke Oslo-jenta å overliste sin walisiske mostander.

På tross av et skuffende resultat var coach Darren Webster-Clarke fornøyd med jentenes innsats.

– Det er ingen tvil om at vi ikke oppnådde det vi ønsket denne uken! Det var likevel en glede og en ære å se disse jentene konkurrere med stor dedikasjon. De kom tilbake fra nederlag, de støttet hverandre og utviste stor sportsånd i alle sine matcher. De representerte landet sitt på en eksemplarisk måte, og selv om de ikke lyktes denne uken er jeg sikker på at de vil oppleve suksess både på og utenfor banen i fremtiden. Jeg vil takke dem for en strålende uke, skrev Webster-Clarke på landslagets Facebook-profil.

I tillegg til Stina Resen, var Norge representert ved Kristin Berntsen Simonsen, Marthe Wold, Nicoline Skaug, Stine Pettersen og Mariell Bruun.

RESULTATER