De 18 første hullene av Trophee Hassan II på Royal Golf Dar Es Salama er gjennomført, og Kristoffer Reitan ligger plassert helt oppe på delt syvendeplass etter en åpningsrunde på 70 slag, tre under par.

Med seks birdies, tre bogeys og resten par på scorekortet har Reitan fire slag opp til lederen Jordan Smith fra England. Dermed viste han lite tegn til rust i det som var hans første turneringsrunde siden 17. mars.

– Jeg er veldig happy med spillet mitt i dag. Jeg føler at jeg har gjort mye riktig i treningen min, og at jeg så resultater fra det i dag. I morgen er det ny runde og nye muligheter, skriver Reitan på sin offisielle Facebook-profil.

21-åringen har imponert innledningsvis i sin debutsesong på europatouren, og går nå mot sin femte klarte cut på ni forsøk. Han har allerede rukket å bokføre sin første topp-5-plassering, men på grunn av turneringspausen har han nå falt til 135.-plass på europatourens sammenlagtliste Race to Dubai.

Klarer han å holde seg nær toppen av leaderboardet i Marokko helt til søndag, vil han imidlertid gjøre et stort hopp oppover listen igjen. Vi minner om at det er topp-100 ved sesongslutt som forlenger arbeidstillatelsen på europatouren til 2020.

Det er en formidabel oppgave for Reitan. De to siste årene er det bare litt over ti prosent av spillerne som har kvalifisert seg til europatouren gjennom Q-school, som har klart å beholde «kortet» året etter.

(Artikkelen fortsetter under)

Mens Reitan er komfortabelt innenfor cutstreken etter første runde, starter Espen Kofstad og Kristian Krogh Johannessen fredagen ett slag på utsiden. De deler foreløpig 78.-plassen på to over par. Kofstad har klart cuten i tre av syv turneringer så langt i år, i det som er hans comebacksesong etter langvarig skade, mens Krogh ennå har til gode å klare cuten på syv forsøk denne sesongen.

Leaderboard