Rory Mcilroy startet lørdagen med å utklasse Hideki Matusyama 6&5 i åttedelsfinalen. Ettermiddagens kvartfinale mot engelskmannen Paul Casey ble en langt jevnere affære.

Deres thriller av en match fortsetter søndag morgen, etter at mørkets frembrud hindret de to i å spille videre.

Publikum som fulgte Casey og McIlroy fikk virkelig valuta for pengene. McIlroy tok ledelsen med birdie på åpningshullet, men Casey svarte raskt og var to opp ved runding. McIlroy utlignet på hull 13, men Casey svarte nok en gang umiddelbart og vant neste hull. Casey var en opp frem til det 17. hullet, der engelskmannens bogey gjorde at matchen nok en gang stod likt. Duoen utveklset hvert sitt par på det 18, og dermed bar det ut i omspill.

Der rakk de ikke å bli ferdige. McIlroy så ut til å ha seieren i sine hender da han stod over en birdieputt fra to og en halv meter på det tredje omspillshullet. Casey kunne imidlertid puste lettet ut da ballen strøk hullkanten.

Etterpå sa Rory at mørket sannsynligvis gjorde at han leste putten feil.

– Jeg slapp unna et par ganger, men samtidig føles det som at jeg ga ham noen muligheter til å komme tilbake også. Jeg er glad vi skal fortsette i morgen, sier Casey i følge pgatour.com.

Den lange matchen gjorde at McIlroy ikke rakk å sette seg på flyet til Las Vegas på kvelden for å se Floyd Mayweather slå Manny Pacquiao

McIlroy-Casey slår i gang klokken 15.45 norsk tid. Vinneren møter formsterke Jim Furyk (USA) i semifinalen.

Furyk, som for to uker siden vant sin første PGA Tour-turnering på fem år, var overlegen mot Louis Oosthuizen (Sør-Afrika) og vant 4&2.

I den andre semifinalen møtes Gary Woodland (USA) og Danny Willett (England), som begge hadde komfortable seiere i kvarten. Willett slo sin landsmann Tommy Fleetwood 4&3, mens langstlående Woodland knuste australieren John Senden 5&3.

Vi minner om at søndagens TV-sending starter allerede klokken 15.45. Både semifinalen og finalen skal spilles søndag.

Livescoring