På Solheim Cup i Iowa: Arne Hole

– Det har vært mange store comeback i sport – og ikke la oss snakke bare om golf, sa svensken da hun uten selskap av spillerne kom til pressekonferanse etter 1-3-tapet i fourball lørdag ettermiddag. Den gjorde vondt til verre. Men kapteinen er forpliktet til å beholde optimismen til siste stund, og den forpliktelsen løp hun ikke fra. Tvert i mot brukte hun seg selv som eksempel på at det umulige er mulig.

– Ingen hadde gått en 59 runde da jeg gjorde det i 2001, og det er fortsatt ingen andre (kvinner, red.anm.) som har gjort det. Vi ser frem mot «mission possible», fortsatte Sörenstam med så flammende entusiasme at noen burde hyre henne inn til den norske valgkampen.

Svensken berømmet USA for strålende spill, men håper at flaksen snart flyttes over til Europa-laget.

– USA spilte strålende. Jeg tror aldri jeg har sett maken, sier 46 åringen og sikter blant annet til åpningen til Brittany Lincicome/Brittany Lang. De gjorde seks birdier og én eagle på de syv første hullene!

– USA hadde den flaksen jeg håper vi snart overtar. De chippet rett i koppen fra rough og bunker, og de senket lange putter. Vi gjorde 35 birdier og én eagle, og så taper vi likevel 1-3!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Annika Sörenstam gjør sitt beste med å mane frem troppene sine. (Foto: Getty Images)

Verdens beste kvinnelige golfspiller gjennom tidene kommer til å benytte alle knep for å få spillerne like sterke i troen som henne selv. Et armbånd ble delt ut til alle lørdag kveld med inskripsjonen «she believes she can do it, so she did».

– Det er bare å gå ut og slå til dem. Jeg har aldri sett slik «team spirit» i et lag, og jeg er den siste som forlater skipet, fastslår Sörenstam, som kjører ut hele batteriet av toppspillere i de første matchene i håp om å gjøre USA «shaky»

Men med 2-2 i foursome lørdag morgen, var ikke totalen verre enn 7 ½ poeng til USA mot mot 4 ½ til Europa. Litt av spenningen var fortsatt bevart. Alle unntatt Sörenstam – og Anna Nordqvist – mener at den forsvant i andre økt lørdag. 10 ½ poeng til USA mot 5 ½ til Europa er stillingen før søndagens 12 singlematcher.

Det betyr at Europa må vinne ni av tolv, eller vinne seks og dele seks, for å ta tilbake pokalen. Men august er vel i tidligste laget for å tro på julenissen?

– Det er bare å kjøre på. Vi fikk mye energi i fourball, sier lagets beste.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Anna Nordqvist (t.h.) har spilt en viktig rolle for det europeiske laget. Her med Jodi Ewart Shadoff. (Foto: Getty Images)

USAs kaptein Juli Inkster er naturligvis henrykt over det spillerne har prestert. Før turneringen uttalte hun at det var et godt utgangspunkt hvis lagene lå likt før singlene – vel vitende om USAs sterke historie i singler: 93 ½ poeng mot Europas 66 ½.  

Den største opphentingen i Solheim-historien sto USA for i Tyskland for to år siden. Europa ledet 10-6 før singlene, men tapte likevel med 13 ½ mot USAs 14 ½. Noen ga skylden til Suzann Pettersen fordi hun hadde tent amerikanerne gjennom kontroversen med putten Alison Lee trodde hun hadde fått, men ikke fikk.

Tre ganger har et lag ledet med fem poeng før singlematchene. USA gjorde det i 1998 – og vant 16-12. Europa gjorde det i 2000 – og vant 14 ½ mot 11 ½. Sist gjorde Europa det i 2013 – og vant 18-10.

 

Resulatene i fourball lørdag natt norsk tid:

Brittany Lang/Brittany Lincicome slo Carlota Ciganda/Mel Reid 2 opp

Jodi Ewart Shadoff/Anna Nordqvist slo Lizette Salas/Angel Yin 4&2

Paula Creamer/Austin Ernst slo Karine Icher/Madelene Sagström 2&1

Cristie Kerr/ Lexi Thompson slo Georgia Hall/Catriona Matthew 4&2

 

Singlematchene søndag:

Anna Nordqvist, Sverige mot Lexi Thompson

Georgia Hall, England mot Paula Creamer

Mel Reid, England mot Cristie Kerr

Catriona Matthew, Skottland mot Stacy Lewis

Karine Icher, Frankrike mot Angel Yin

Caroline Masson, Tyskland mot Michelle Wie

Jodi Ewart Shadoff, England mot Lizette Salas

Charley Hull, England mot Brittany Lang

Carlota Ciganda, Spania mot Brittany Lincicome

Florentyna Parker, England mot Gerina Piller

Madelene Sagström, Sverige mot Austin Ernst

Emily Pedersen, Danmark mot Danielle Kang    

På grunn av dårlige værutsikter søndag morgen er singlene utsatt to timer. Første utslag kl. 16.31 norsk tid, det siste 18.32.