På Solheim Cup i Iowa: Arne Hole

Med deling i foursome lørdag morgen er USAs ledelse fortsatt «bare» på tre poeng, 7 ½ mot 4 ½.

– USA har hatt sin fest, nå skal vi ha vår, sa en offensiv lagkaptein Annika Sörenstam etter at Europa vant de to siste matchene i foursome lørdag morgen lokal tid.

– Vi trenger alt vi kan få, sa en lettet visekaptein Suzann Pettersen etter at et nytt ras var blitt avverget.

Fra fredagens fourball: USA knuste Europa i natt med historisk match

Underveis i foursome ledet nemlig USA i alle fire matchene nok en gang, men så kom Anna Nordqvist/Georgia Hall og Catriona Matthew/Karine Icher på vinnersporet. Begge vant sine matcher 2&1 mot henholdsvis Stacy Lewis/Gerina Piller og Michelle Wie/Danielle Kang.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Stjerneskuddet Georgia Hall (t.v.) feirer sammen med veteranen Anna Nordqvist. (Foto: Getty Images)

Særlig imponerte Georgia Hall fra England. Hun er bare 21 år, men har allerede kommet seg opp på 46. plass på verdensrankingen, der Sør-Korea dominerer med 39 blant de 100 beste! Nordqvist serverte Hall ekle returputter både på det 16. og 17. hullet, men «rookien» senket som om aldri skulle ha gjort noe annet.

– Er du den nye superstjernen? ville Sky Sports vite.

– Det er lett å spille når man har en partner som Anna, parerte Hall, som virker stinn av selvtillit etter tredjeplassen i majorturneringen British Open i begynnelsen av måneden. På sine tre første matcher har den engelske jenta tatt to poeng, og hun får tillit også i fourball lørdag kveld norsk tid.

Også Anna Nordqvist skal spille igjen lørdag kveld. Europas høyest rankede spiller har slitt med febersyke i oppkjøringen til Solheim og ba om å få slippe med én match fredag.

– Sykdommen har spilt en rolle for meg her også, men nå begynner jeg å bli bedre, forsikrer Nordqvist, som roste sin partner Hall.

– Hun er fryktløs og en frontkarakter for laget. Georgia har vært med å vinne mot to tøffe motstandere, lød godordene fra svensken.

Verre gikk det for danske Emily Pedersen. Etter kalastapet i fourball lørdag kveld, gikk Pedersen til Sörenstam og sa at hun kunne bedre. Jo da, det gikk noe bedre i spann med Mel Reid, men mot veteranen Paula Creamer og debutanten Austin Ernst ble det likevel et nytt braktap, 5&3 (6&5 fredag).

For Cristie Kerr ble runden også svært minnerik. Sammen med verdenstoer Lexi Thompson slo hun Jodi Ewart Shadoff/Caroline Masson 5&3, og med det passerte Kerr lagkaptein Juli Inkster som USAs mestscorende gjennom tidene.

Leaderboard

Resultater foursome lørdag:

Kristie Kerr/Lexi Thomson mot Jodi Ewart Shadoff/Caroline Masson 5&3

Paula Creamer/Austin Ernst mot Mel Reid/Emily Pedersen 5&3

Anna Nordqvist/Georgia Hall mot Stacy Lewis/Gerina Piller 2&1

Catriona Matthew/Karine Icher mot Michelle Wie/Danielle Kang 2&1

 

Lagene  i fourball lørdag kveld:

Mel Reid/Carlota Cigandsa mot Brittany Lang/Brittany Lincicome

Anna Nordqvist/Jodi Ewart Shadoff mot Lizette Salas/Angel Yin

Karine Icher/Madelene Sagström mot Paula Creamer/Austin Ernst

Catriona Matthew/Georgia Hall mot Cristie Kerr/Lexi Thompson