Etter å ha misset to cutter innledningsvis i årets Fedex Cup Playoffs, er Jordan Spieth tilbake i gammel storform. Den unge texaneren har spilt fremragende på East Lake, og når én runde gjenstår av sesongens siste turnering er han alene på toppen av resultatlisten.

Nok en gang er det putteren som gjør grovarbeidet for Spieth. Mot slutten av lørdagens tredjerunde slo han en rekke tvilsomme slag, men takket være en god porsjon flyt og fantastisk putting kom han seg inn på to under par for dagen.

Turneringen er imidlertid langt fra over. Mens Spieth troner øverst på -8, ligger Henrik Stenson i angrepsposisjon på -7. Svensken vant hele Fedex Cup totalt så sent som i 2013, og skulle han lykkes i å gjenta denne bragden i år, vil han bli den andre spilleren som har gjort dette to ganger.

Siden Fedex Cup-sluttspillet ble innført i 2007, er det nemlig bare Tiger Woods som har vunnet sammendraget mer enn én gang. 

I tillegg til den vanlige premiepotten, er det enorme bonussummer på spill. Vinneren av Fedex-sammendraget stikker som kjent av med hele 10 millioner dollar, så her må man regne med at nervene vil spille en stor rolle på oppløpssiden søndag.

Bak Spieth og Stenson er det en liten luke ned til Rickie Fowler og Paul Casey på -4, men i krevende forhold på den monsterlange East Lake-banen kan fremdeles alt skje.

LEADERBOARD