Spieth tok ledelsen med superrunde

Med 61 slag (-10) på lørdagens tredjerunde suste Jordan Spieth rett opp i ledelsen i John Deere Classic.

Etter første runde av årets John Deere Classic så det ikke ut til å bli noen stor turnering for Jordan Spieth. Åpningsrunden på par plasserte ham helt nede på en 101. plass, men så satte han virkelig inn støtet.

En fantastisk 64-runde på turneringens andre dag var særdeles sterkt, men denne prestasjonen var kun en liten forsmak på det 21-åringen hadde i vente.

På moving day klinte det unge stjerneskuddet til med 61 slag (-10) og med en totalscore på 17 under par leder han nå med to slag før finalerunden.

Rundens store høydepunkt kom på det syttende hullet, et par 5-hull hvor Spieth måtte chippe seg ut i fairway etter en skjev drive. Fra snaut 100 meter slo han det som så ut til å være et feilslag, og slapp hendene av kølla i gjennomsvingen.

Ballen landet imidlertid noen meter forbi hullet, før den spant kraftig tilbake og gikk rett i. Hovedpersonen selv kunne ikke gjøre annet enn å le av det hele, og innså vel hvor komisk dette så ut fra utsiden.

John Deere Classic er ikke blant de største turneringene på PGA Tour´en, men holder stor sentimenal verdi for Spieth. Det var her han vant sin første PGA-turnering i 2013, og ble den yngste vinneren på dette nivået på hele 83 år.

Hans nærmeste utfordrer denne uken er Danny Lee, som ligger og lurer to slag bak. Lee tok nylig sin første seier på verdens gjeveste tour, og med en god finalerunde har han fremdeles gode muligheter til å hente inn Spieths ledelse.

Nå som en skadeplaget Rory Mcilroy har trukket seg fra The Open Championship, må Spieth finne seg i å være den store forhåndsfavoritten på St. Andrews neste uke.

Her kan du se verdenstoerens «feilslag» på hull 17 under tredjerunden av John Deere Classic: