Viktor Hovland fikk en åpning på det jevne på tredje dag av Genesis invitational i California. Etter å ha greid cuten for tjuende gang på rad i en turnering på PGA-touren på fredag, viste 23-åringen fra Oslo at han ikke bare er god under press, noe vi allerede har sett mange eksempler på tidligere, men også at han er god i vind.

Fra Hovland slo ut på første hull, skulle det ta nesten ni timer før scorekortet kunne signeres.

 

Spillet stoppet

For da Hovland skulle putte for par på sitt åttende hull for dagen (hull 17), ble spillet stoppet på grunn av for sterk vind. Flere av flaggene på ærverdige Riviera Country Club var mer krokete enn putteteknikken til Jack Nicklaus, og tv-produksjonen viste flere eksempler på for ekstreme forhold.

– Vi startet dagen i gode forhold, og vi var forberedt på at vinden skulle ta seg opp i morgentimene, men de varslede vindkastene kom tidligere og sterkere enn vi trodde. Golfballene lå ikke i ro på greenene, men det var sikkerheten til spillerne som gjorde utslaget. Blant annet på hull 14 var det noe kommunikasjonsutstyr som falt ned veldig nær spillere, noe som fikk komiteen til å ta beslutningen om å stoppe spillet før det ble enda farligere, sier turneringsdommer Steve Rintoul, ifølge pgatour.com.

 

Første gang siden 2015

Pgatouren opplyser at dette var første gang siden British Open i 2015, at spill på PGA-touren ble stoppet på grunn av vind.

Dermed ble spillet stoppet, noe som skulle føre til forsinket start for flere av de sist startende gruppene, noe som igjen førte til at 23 spillere ikke rakk å spille ferdig sine runder. De må sette alarmklokka på «tidlig» søndag morgen, amerikansk tid, for å spille ferdig.

Av de som rakk å spille ferdig før mørket la seg over California, var det bare to spillere, Matt Jones og Talor Gooch, som leverte bedre runder enn Hovlands 70-runde.

 

Stabilt

Etter den ufrivillige pausen på det åttende hullet, satte Hovland parputten for å unngå to bogeyer på rappen. Det tapte slaget på det foregående hullet, viste seg å bli den eneste feilen på en særdeles stabil dag, under særdeles ustabile forhold.

Birdie på hull 18 (Hovland startet runden på hull 10), gjorde at Hovland tok seg tilbake til par for dagen. Ny birdie på hull 1 viste seg å bli dagens siste, i en runde som bestod av to birdier, én bogey og femten par. Det tok nordmannen opp fra 28. plass til 15. plass, og en ny topp 10-plassering innen rekkevidde.

Avstanden opp til lederen Sam Burns (USA), har krympet med tre slag (er nå syv slag) før amerikaneren skal spille ferdig sin tredje runde søndag morgen. Burns har tre slags margin ned til engelskmannen Matthew Fitzpatrick. 

Leaderboard