– Å, hadde de lagt opp til banerekord? Det visste jeg ikke, men jeg er fornøyd med runden likevel, sier Stormo, som økte ledelsen til fire slag på «moving day».

Søndagens to heteste jegere blir Stavanger-jentene Renate Hjelle Grimstad og Marthe Wold som begge ligger fire slag bak. To slag bak dem igjen kommer Maria Tønnessen fra Grimstad. NM-kampen kommer til å stå mellom denne kvartetten.

LES OGSÅ: Proffen som valgte NM

Gull i sikte

Stormo har spilt stødig alle tre dagene, og lørdagen ble den stødigste av dem alle: fire birdier og en bogey.

– Du skimter kongepokalen nå?

– Jeg tar ikke noe for gitt. Det er masse golf igjen å spille, men jeg har satt meg i en bra posisjon, sier 21-åringen fra Arendal & Omegn.

Marthe Wold fra Stavanger ligger på delt annenplass, fire slag bak Karoline Stormo, og øyner fortsatt en mulighet for kongepokal. (Foto: Arne Hole)

Hun takker Kent State University i Ohio for fremgangen på golfbanen.

– Jeg vant en Titleist-tour en gang, men ellers var ikke jeg noen barnestjerne.  Fremgangen har kommet på Kent – og det har gått bra på skolen også, sier Karoline, som satser på en proffkarrière når studiene er omme om to år.

Den omtalte banerekorden er forøvrig på 68 slag, tilhører Lene Krogh og ble satt så langt tilbake som i 2003 – forrige gang Sola GK arrangerte NM.

Designet for rekord

Banerekorden for herrene er på 64 slag og innehas av Thomas Helgø. Det var disse rekordene TD Rolf Karlsen ville ha has på.

– Vi har satt flaggene slik at det er mulig å gå for dem. Det betyr ikke at banen er lett. Spillerne trenger fortsatt de gode slagene, sa Karlsen før start. 

Carl Didrik Fosaas hadde svært mange gode slag. Så mange at han havnet på 65 – ett slag unna tangering. Det etter en runde som inneholdt åtte birdier og en bogey, og dermed overtok han ledelsen før siste dag. Norges-cuplederen oppsummerte de tre første rundene slik:

– Jeg har vært tålmodig. Brukte de to første rundene på å bli kjent med banen, finne ut hvor jeg kan kjøre hardt og hvor det kan lønne seg å holde igjen litt.

– Det vi kaller “course management” på godt norsk?

– Ja. Jeg hadde bra flyt på tredjerunden, og det var bare å male på, sier Miklagard-spilleren.

LES OGSÅ: – Det har sunket inn for medlemmene at vi nå er én klubb

Finaleklart

Heller ikke han var klar over at arrangøren ønsket banerekord – og tror det kan bli verre å ta den søndag.

– Da setter de opp banen litt vanskeligere, antar Miklagard-spilleren, som måtte inn til dopingkontroll.

– Hvem blir de tøffeste konkurrentene avslutningsdagen?

– Det aner jeg ikke. Jeg har bare fokus på meg selv, sier Fosaas, som også blir collegespiller.

Om ni dager drar han til Keiser University i Florida. Så får vi se om han blir Norges nye keiser på golfbanen. Han har i alle fall vært bunnsolid i hele år.

Carl Didrik Fosaas viste hvorfor han leder Norgescupen. På «moving day» klinket han til med en 65-runde over overtok ledelsen i NM.  Miklagard-spilleren kan fleipe med at det var så bra at han måtte undertegne skjemaet til dopingkontrollørene. (Foto: Arne Hole)

Petter Mikalsen lå i delt ledelse før tredjerunden. Etter sin 68-runde ligger han ett slag bak.

– Hadde noen tilbudt meg minus syv og å ligge ett slag bak lederen før siste dag, hadde jeg takket ja. Nå ligger det største presset på Fosaas, sier Stavanger-gutten og Nordic League-spilleren.

Mikalsen delte ledelsen etter to runder med Jørgen Lie Viken fra Nøtterøy, men med en 75-runde spilte vestfoldingen seg ut av kongepokalkampen. Ulykkene kom på “birdiehullene» 15 og 18, der det ble trippelbogey. Dermed falt han til delt sjetteplass og er åtte slag bak Fosaas.

Besøkelsestid

Etter en publikumsfri start på NM, dukket tilskuerne opp lørdag. Søndag blir det enda flere, og kanskje burde Miklagard-patriotene kaste seg på flyet? I tillegg til Fosaas i teten, har romeriksklubben Markus Braadlie på tredje – to slag bak Fosaas – og Erik Kløvstad Røssland på fjerde, tre slag bak.

Kampen om pokalen står mellom disse fire, for til Magnus Pedersen fra Moss & Rygge på femteplass er det fire slag ned fra Røssland.

Etter at fredagens regnvær gjorde at resten av NM må spilles med ballplassering, er det spådd fint vær på Sola søndag.

Skulle bare mangle, med det navnet!

Leaderbord NM herrer

Leaderboard NM damer