Vi synes Bendik Eriksen på Twitter oppsummerer Viktor Hovlands form bra:

 

Ingen på PGA-touren har vært mer stabil uke etter uke enn Hovland siden oppstarten etter korona-pausen: med topp-25 i alle fem turneringer, inkludert tre topp-12-plasseringer på rad og tredjeplass for fem dager siden, er 22-åringen virkelig i toppform.

Det eneste som har vært å utsette på spillet hans, har vært puttingen. Under fredagens andrerunde av The Memorial Tournament, hvor Hovland konkurrerer mot tidenes sterkeste felt i en ordinær PGA Tour-turnering, fikk vi et glimt av Hovlands ekstreme potensial når alt klaffer.

Etter å ha startet turneringen med sommerens første runde over par i knalltøffe forhold, balanserte Hovland helt på cutstreken før andrerunden startet.

Han brukte bare et par timer på å klatre til topp-10.

Med et forrykende birdieshow på front-nine var Hovland seks under par etter åtte hull, og vipps var han tilbake der han hører hjemme: helt i toppen.

 

 

– Hva er det som skjer der ute? spurte en ekstatisk Henrik Bjørnstad fra Eurosports kommentatorboks.

– Det er akkurat dette vi har ventet på. Han har vært helt ekstrem på greenene i dag. En ordentlig Hovland-fredag, kontret Per Haugsrud.

Selv om det gikk litt tregere på back-nine, som også spilles en god del vanskeligere enn de første ni, klarte Hovland å holde seg inne blant topp-10.

Han signerte for en runde på 66 slag, seks under par – fredagens laveste score sammen med fire andre spillere.

Han deler nå 8.-plassen på fire under par sammenlagt, hele 51 plasser over der han startet dagen.

 

 

Ifølge pgatour.coms «strokes gained»-statistikk, som viser hvor mange slag spillerne tjener i forhold til resten av feltet, har Hovland «bare» vært feltets 46. beste spiller fra tee-til-green så langt. Til sammenligning har han vært tourens beste spiller i denne kategorien de tre siste turneringene.

Til gjengjeld har Hovland svart med å være feltets tredje beste med putteren i hånda. Bare i løpet av de første ni hullene senket han totalt 26 meter med putter.

Hovland startet dagen med to birdies på rappen etter å ha senket putter fra tre og syv meter. Etter par på hull tre gjorde han to nye birdies fra henholdsvis seks og én meter. Deretter gjentok mønsteret seg med et par etterfulgt av to birdier på rappen igjen – først en toputt, deretter en femmetersputt.

Back-nine startet med dagens føste bogey da han omsider bommet en tremetersputt for par, men det skulle heldigvis også bli hans siste tapte slag for dagen. Han svarte umiddelbart med dagens syvende birdie (!) på det påfølgende par 5-hullet, før han rundet av på stabilt vis med syv par på rad.

– Jeg begynner å gå tom for superlativer når det gjelder Viktor Hovland. Jeg må finne nye ord jeg kan bruke, for han gjentar spillet hver uke. For en spiller, fastslo Henrik Bjørnstad.

Hovland starter helgen kun fem slag bak lederduoen Tony Finau og Ryan Palmer. Han starter tredjerunden klokken 18.50 norsk tid i ball med Jordan Spieth.

Det er bare å benke seg i sofaen og glemme den byturen…

Leaderboard