(NB! Oppdatert søndag: Tredje runde er utsatt til mandag på grunn av dårlig vær)

Tage har ikke spilt en turnering på tre måneder etter at han ble far i sommer. Det ser imidlertid ikke slik ut etter halvspilt turnering på Panoramica i Spania. Siddisen ligger nemlig ti under par etter to bunnsolide 67-runder og deler tredjeplassen etter halvspilt turnering, kun fire slag bak lederen Eunshin Park fra Sør-Korea. Enda viktigere ligger han nå fire slag innenfor topp-20-plasseringen som sikrer avansement til finalen.

Tage er allerede sikret en kategori på Challenge Tour i 2018. Siddisen er for øvrig den nordmannen som har kvalifisert seg til europatouren gjennom Q-School flest ganger tidligere: Hele fire ganger har han klart å komme seg gjennom det trange nåløyet og hele veien til europatouren.

Tage har selskap på Panoramica av Kristian Krogh Johannessen, som fulgte opp åpningsrunden på to under par med å gå en tilsvarende runde lørdag. Det holder til delt 37.-plass fireløpig, tre slag bak topp-20. Hvis Krogh ikke avanserer til Q-School-finalen, rykker han ned tilbake til Nordic League neste sesong.

På Desert Springs Golf Club imponerte Espen Kofstad stort med å gå på 68 slag i sin første turneringsrunde på over ni måneder. Lørdag fulgte han opp med en andrerunde på én under par. Den gjorde at han falt fra 11.-plass og ned til 26.-plass, ett slag utenfor den foreløpige kvalifiseringsgrensen.

– Jeg spilte så sinnsykt dårlig her på innspillsrundene. Jeg har så vidt truffet ballen og begynte å gå tom for baller i innspillsrundene. Jeg tenkte at i dag skulle jeg bare senke skuldrene mine og slappe av, og det fungerte jo bra – slik det så ofte gjør i golf når man ikke bryr seg, sa Oslo-spilleren til Norsk Golf fredag.

(Oppdatert søndag morgen: Espen Kofstad har trukket seg fra turneringen med matforgiftning)

I tillegg til de tre nordmennene er det verdt å holde et ekstra øye med svenskene Åke Nilsson, Christopher Feldborg Nielsen og islendingen Axel Boasson denne uken.

Aksel K. Olsen fra Stavanger endte nemlig på sjetteplass på Nordic League sammenlagt, én plass unna arbeidstillatelse på Challenge Tour neste år. Hvis én av Nilsson, Nielsen eller Boasson lykkes i å sikre europatour-kortet i Q-School, rykker Olsen opp på pengelisten og blir Challenge Tour-spiller neste år.

Åke Nilsson ligger to slag bak Kofstad på 49.-plass på Desert Springs, mens Axel Boasson deler 33.-plassen på Campo de Golf El Saler. De er begge tre slag bak topp-20. Christopher Feldborg Nielsen er på sin side oppe på 7.-plass og er godt plassert før de to siste rundene.

Rapport fra første runde: Kofstad overrasket seg selv med 68-runde