Ronold, som stod over forrige ukes turnering i Uppsala på grunn av sykdom, var brennhet på starten av fredagens andre runde av Race to Himmerland i Danmark – årets nest siste turnering på Nordic League.

Stavanger-golferen var fire under par etter halvspilt runde, og hoppet rett fra 10. plass til ledelse. Dessverre gikk han de siste ni på tre over par, og ligger nå på delt 7. plass, fem slag bak teten.

For norske golfentusiaster er det mest spennende å følge med på hva Eirik Tage Johansen og Kristian Krogh Johansen finner på denne uken. De ligger begge topp-5 på pengelisten, og ligger an til å sikre seg Challenge Tour-kortet for 2016.

Nærmest er Tage, som ledet etter første runde i Danmark.Han hadde dessverre en blytung dag på jobb lørdag, og falt til delt 15. plass. Tage ligger såpass bra an på pengelisten, at han etter alt å dømme uansett har «kortet» i lomma, men jo høyere han kommer på pengelisten, desto flere turneringer vil han kunne spille på Challenge Tour neste år.

Enda mer spennende er det å følge med på Kristian Krogh Johannessen på fjerdeplass på pengelisten, som fortsatt har en jobb å gjøre for å sikre arbeidstillatelse på Challenge Tour. Fredag gikk han på par, og med +1 sammenlagt er han også på delt 15. plass – med kort vei opp til toppen. Slik det ligger an i Danmark akkurat nå, er det ingen spillere som er i posisjon til å passere Krogh på pengelisten denne uken.

20 år gamle Krogh ble forøvrig kåret til årets nykommer på Ecco Tour tidligere denne uken.

Christian Aronsen leverte dagens beste norske runde med -3, en forbedring på hele ti slag fra gårsdagen. Han har klatret 41. plasser til delt 19. plass.

Ole Berge Ramsnes misset cuten.

(Norsk Golf oppdaterer saken)

Leaderboard