Samlingen av navn på førstesiden av leaderboardet i Arnold Palmer Invitational ser mer ut som en major enn en «vanlig» PGA Tour-turnering. Best av alle er Henrik Stenson, som nå er på vei mot sin syvende seier på PGA-touren. Med 13 spillere innenfor fem slag fra teten har han imidlertid en formidabel oppgave foran seg.

Uten sitt beste spill på lørdag klarte Stenson likevel å komme seg et slag foran mannen han startet dagen i delt ledelse med, Bryson DeChambeau,

– Dette er ikke den eneste turneringen som jeg føler at jeg har noe uoppgjort med. Men jeg var vært i toppen flere ganger her tidligere, og denne gangen håper jeg på et bedre utfall, sier Stenson, som endte topp-10 i turneringen fire år på rad fra 2013 til 2016.

Bryson DeChambeau har kort vei opp til toppen av leaderboardet, men tror likevel det kommer til å kreves en veldig lav runde for å ende opp som kongen på haugen.

– Det er mange spillere rett bak meg, så jeg må gå «dypt» i morgen, sier 24-åringen.

Ett slag bak DeChambeau følger Rory McIlroy, som frem til nå ikke har vært seg selv lik på PGA-touren denne sesongen – og som vanlig har det vært putteren som har ødelagt. Denne uken er historien en helt annen. Nord-iren ligger nest øverst på puttestatistikken i feltet på Bay Hill. Tidligere denne uken hadde han et lenger møte med Brad Faxon, en av tidenes beste puttere på PGA-touren. Det ser ut til å ha vært fruktbart. Faxon ønsket at McIlroy skulle basere seg mer på instinkt og følelse enn mekanisk teknikk når han putter.

– Jeg slo ikke mange putter da jeg var sammen med ham. Det var mer som en psykologitime, smiler McIlroy, som ikke har vunnet på PGA-touren på 18 måneder.

For andre uke på rad har Tiger Woods gitt seg selv muligheten til å vinne. Han starter søndagen fem slag bak Stenson og blir avhengig av en rask start på søndagens runde for å sette press på lederne. Han kom gikk lørdagens runde på 69 slag (-3) etter en birdie på tre meter på det siste hullet. Dette var hans tiende strake runde på rad på par eller bedre, hans lengste «streak» siden 2013-sesongen.

– Jeg kommer til å måtte gå en lav runde, og jeg kommer til å trenge litt hjelp.

Høydepunktet i Tigers runde kom fra fairwaybunkeren på hull 16, da ballen la seg nærme kanten. Derfra måtte han over trær og vann for å komme seg til green på to slag på par 5-hullet. Tiger dro først opp wedgen for å legge seg opp, men ombestemte seg og tok frem femmer jernet i stedet. Resultatet ble et klokkerent treff over trærne og en firemeters putt for eagle (som endte i birdie). Henrik Bjørnstad og Per Haugsrud var nærmest i sjokk i Eurosports kommentatorboks da ballen landet på green, og det samme var Bjørnstads tidligere caddie, Dick Fulcher, som nå går caddie for Justin Rose – Tiger spillepartner på lørdag.

– Ærlig talt. Jeg trodde han kom til å slå wedge! Uten tvil et av de ti beste slagene jeg noensinne har sett, skrev Fulcher på Twitter etter runden.

Se video av det vanvittige slaget under.

Leaderboard