Med «hele» den amerikanske befolkningen på slep, fortsetter Tiger Woods å gjøre seg bemerket i comebacket på PGA Touren.

– En stygg runde

På lørdagens «moving day» spilte Tiger med den samme mentaliteten og go-for-it-viljen som i storhetsdagene, men uten at presisjonen fra tee var den samme.

– Det var en stygg runde. Jeg hadde ikke mye, men jeg kjempet og kriget. Jeg satte noen langputter og fikk til en score, sier Tiger til CBS’ reporter etter runden.

Fansen har ikke forlatt Tiger, selv om presisjonen fra tee er fraværende. (Foto: Donald Miralle/Getty Images)

42-åringen, som var kledt i hvit skjorte og cap og beige bukser, gjorde det ikke lettere for seg selv med å treffe bare tre av fairwayene og ni av greenene.

– Følelsen er helt borte. Jeg føler meg annerledes enn på Bahamas. Kanskje det var varmt og fuktig der, og så er det litt annerledes her. Jeg lærte mye i Bahamas og sannsynligvis kommer jeg til å lære enda mer denne helga.

Flere gode langputter og flop-shots fulle av Tiger-magi sørget likevel for en runde to under par.

Søndagens mål

Lørdagens 70-runde var likevel ett slags forbedring fra fredagen, da han kjempet seg innenfor cut-grensa på siste hull, og to slag bedre enn torsdagens åpningsrunde.

Fortsetter han den samme trenden også på søndag, er det en smal sak å spå hva slagtotalen blir.

– Målet er å skyte en 60-runde på søndag.

Tiger har ingen svingtrener til å hjelpe til med svingen. (Foto: Sean M. Haffey/Getty Images)

Har ingen svingtrener

Runder på på 72, 71 og 70 gjør at Tiger ligger på delt 39. plass, etter å ha klatret 26 plasser på «moving day». Med åtte slag opp til lederen, svenske Alexander Norén, er han nok ikke med i seierskampen, men ekspertene liker det de ser, til tross for at Tiger for tiden ikke har noen svingtrener.

– Jeg liker det han gjør. Han har vært golfer i 40 av sine 42 år, og han var verdens beste golfer. Så han kjenner kroppen sin og forstår følelsen sin. Bahamas var en exhibition event. Nå må han finne ut hvordan han kan gjøre golfen enklere for seg, sier CBS’ kommentator, Nick Faldo.

Eksperter som ex-trener Butch Harmon og Nick Bradley ble hentet inn av golfkanalene for å mene noe om Tigers form. De sier at det er mye adrenalin i svingen og at for mye hurtighet i armene i forhold til hoftene gjør at han ikke treffer fairwayen.

– Tiger har et sekvens- og timingproblem mellom armer, hofter og rotasjon. Det gjelder å få kontroll på adrenalinet og spenningen i kroppen. Dette kommer han til å finne ut av, sier Bradley.

– Tiger må komme seg på rangen, legge et par golfhansker under hver arm, og finne tilbake timingen, er Faldos råd.

Svensk ledelse

Åtte slag foran Tiger Woods ligger en svenske i ensom ledelse (-11). Alexander Norén spiller sin første turneringen noen gang på Torrey Pines, banen som ligger i solfylte San Diego i California.

Alexander Norén leverer varene i sin første turnering på Torrey Pines. (Foto: Donald Miralle/Getty Images)

– Jeg fikk en god flyt, satte noen putter, og forsøker å spille bra. Jeg liker at det er mye rough, men det er ikke den smaleste banen i verden. Man kan greie å komme seg på green fra roughen på en del hull, sier Norén til CBS etter runden.

– Jeg er jo litt nervøs, men det dreier seg om å spille bra golf her også, som på Europatouren. Nå skal jeg få meg en god natt søvn.

Norén leder med ett slag på amerikanske Ryan Palmer, og to slag på amerikanerne J. B. Holmes og Michael Kim.

Leaderboard