Siden President Cup ble spilt første gang i 1994, har det internasjonale laget kun vunnet én gang, da Peter Thomson ledet de til seier i 1998, på nettopp Royal Melbourne Golf Club. I år så Ernie Els ut til å kunne gjenta bedriften etter imponerende spill i lagkonkurransene.

4-1 etter første dag

Tiger Woods sendte seg selv og makker Justin Thomas ut i første match mot Joaquin Niemann og Marc Leishman i torsdagens Fourball. De gjorde jobben, men skulle få se resten av amerikanerne slite voldsomt på ekstremt tøffe greener. De internasjonale, med spillere som Louis Oosthuizen, Adam Scott, Abraham Ancer og Hideki Matsuyama i spissen holdt lekestue, og det kunne se ut som starten på en oddsbombe.

Fredagen skulle by på fem spennende foursome-matcher, hvor lagene delte poengene broderlig, med to seiere hver seg og en delt match. Det stod 6,5 poeng til Ernie Els, og 3,5 poeng til Tiger etter fredagen.

Kaptein Woods benket stjernespilleren sin

Lørdagen startet litt overraskende, da det ble klart at Tiger hadde plassert seg selv på benken til både morgenens fourball og ettermiddagens foursome. Skal ikke se bort i fra at det ble litt krangling på kammerset etter den avgjørelsen.

USA tok videre innpå, og før søndagens singelmatcher var stillingen 10-8 i favør hjemmelaget.

Woods satte standarden og ny Presidents Cup-rekord

Tiger åpnet ballet mot de internasjonales formspiller – Abraham Ancer. I tillegg til å gi amerikanerne starten de trengte, tok han igjen Phil Mickleson som spilleren med flest seiere på samvittigheten i Presidents Cup. Woods har nå 27 seiere, og fortsetter han i den formen han er i, skal han bli tung å få has på.

 

 

 

Tony Finau gikk mot Hideki Matsuyama i match nummer to, og etter å ha ligget fire bak, tok han seg selv i nakken og reddet et halvt poeng. Patrick Reed og Dustin Johnson vant de to neste for amerikanerne, før Bryson DeChambeau delte med Adam Hadwin.

Sungjae Im tok dagens første hele poeng for de internasjonale, da han beseiret en veldig svak Gary Woodland. Cantlay, Schauffele og Simpson vant de tre neste, og da Kuchar sikret et halvt poeng mot Louis Oosthuizen kunne amerikanerne slippe jubelen løs.