Etter den oppløftende andrerunden i PGA championship, var det en offensiv Tiger Woods som snakket med pgatour.com etter runden. Selv om han på daværende tidspunkt lå tolv slag bak ledere, Will Zalatoris, dro Woods frem gamle suksesshistorier om at han faktisk har vunnet turneringer etter å akkurat ha greid cuten.

Slik gikk det ikke denne gangen, og runden må ha vært en av Woods’ mørkeste på lenge, og i hvert fall den dårligste runden han noen gang har spilt i PGA championship.

Tiger Woods leverte en tredjerunde på ni over par (79 slag). (Foto: Christian Petersen/Getty Images)

Dårligste noen gang

Det startet med bogey på hull to, før elendigheten eskalerte med en trippel på det sjette (et par 3-hull) og nok en bogey på hull 7. Nye bogeyer fulgte på hull 9, 10,, 11, 12 og 13, før dagens eneste birdie kom på hull 15.

Dermed 79 slag til slutt, en rundescore på ni over par. Etterpå forklarte Woods seg, og varslet at han ikke kom til å spille mer denne helga.

– Jeg spilte bare ikke bra nok. Jeg traff ikke ballen godt, og jeg fikk ikke den starten jeg trengte. Jeg trodde jeg slo et godt utslag på hull to, men jeg endte opp i vannet, og deretter fikk jeg aldri noe momentum. Jeg kom meg ikke av bogeytoget. Jeg gjorde ingenting rett, og slo ikke mange gode slag. Da blir det en høy score til slutt, sier Woods til pgatour.com etter runden.

Tiger Woods var offensiv etter den oppløftende andrerunde, men på lørdag var det ingenting som stemte. (Foto: Christian Petersen/Getty Images)

Smerter i fot

Woods var i tydelige smerter gjennom runden i det som var tøffe og kalde forhold, og kort tid etter at samtlige spillere hadde avsluttet sin runde på Southern Hills, kom meldingen om at Woods har trukket seg. Woods’ agent, Mark Steinberg, sier at det handler om smerter i en fot.

– Jeg er sår, det vet jeg. Vi får undersøke litt, og så får vi se hvordan det går, sa Woods etter runden sin, før meldingen om at han hadde trukket seg, kom.

Ifølge pgatour.com er dette bare den andre majorturneringen Woods trekker seg fra i sin mangeårige karriere, men den første som profesjonell.

Leaderboard