I bagen har han nemlig erstatta femmerwooden med et toerjern, samt et mer tilgivende treerjern som slår ballen høyere.

– Det var selvfølgelig en helt annen golfbane i 2007. Veldig annerledes, og mange uvanlige jernslag. Vanligvis slår man ikke et sekserjern fra tee på et par 4-hull, men den uka gjorde vi det. Nå har de forlenget og forandret golfbanen, og det kommer til å bli en fin test. Jeg er spent på å se hvor mye hardere den blir utover uken, sier Woods til pgatour.com før turneringsstart.

(Foto: Golfwrx)

Ifølge en representant for TaylorMade, Woods’ køllemerke, er det først og fremst hvis greenene blir harde, at endringen i kølleoppsettet virkelig kan gi utbytte.

Siden Woods’ comeback i Masters, har 46-åringen også byttet ut to av wedgene; 56-graderen og 60-graderen er nå av merket MG3 TW grind, en nyere versjon av de gamle MG2. Rillene på de nye wedgene skal gi mer friksjon og bedre ballkontroll.

LES OGSÅ: Putteren reddet Hovland da Tiger imponerte

Går for seier

Etter åpningsrunden så det ikke ut til at endringene skulle gi den nødvendige effekt, men etter en oppløftende 69-runde som sikret helgespill, er ikke Woods snauere enn at han tror på seier i turneringen, selv om han ligger tolv slag bak lederen Will Zalatoris etter halvspilt turnering.

– Man kan ikke vinne en turnering hvis man misser cuten. Jeg har vunnet turneringer, ikke en major, vel og merke, etter å ha kommet tilbake fra å ligge på cut-grensen. Det er en grunn til at man kjemper så hardt som man gjør for å gi seg selv en sjanse til å vinne. Du vet aldri når spillet sitter, og jeg er nødt til å gå lavt denne helga, sier Woods til pgatour.com.

Tiger Woods viste tegn på gammel storhet i løpet av fredagens runde. På lørdag satser han på mer av det samme. (Foto: Andrew Redington/Getty Images)

På fredag leverte en Bubba Watson en heftig 63-runde, og Woods håper han kan få til noe lignende under tøffe forhold og harde greener.

– Jeg håper jeg kan gjøre det samme som Bubba. Det er der fokuset mitt er nå. Jeg må ta noen grep for fysisk for å gjøre meg klar til lørdag. Forhåpentligvis kan jeg levere en god runde på lørdag, og forhåpentligvis ha lederne innenfor rekkevidde på søndag. Det er hardt å vinne en major, og vi har sett store spillere levert store comeback tidligere, så man vet aldri.

Tiger Woods starter sin tredjerunde klokken 15.30, norsk tid.

Tigers golfbag

Dermed ser Woods’ golfbag slik ut denne uken, ifølge Golfwrx.com:

Driver: TaylorMade Stealth Plus (9 degrees)
Skaft: Mitsubishi Diamana D+ Limited 60TX

Tiger Woods har fylt golfbagen med to nye jern og to nye wedger denne uka. (Foto: Golfwrx)

3erwood: TaylorMade SIM Titanium (15 degrees)
Skaft: Mitsubishi Diamana D+ Limited 70TX

Jernkøller: TaylorMade P-770 (2 and 3 iron), TaylorMade P-7TW (4-PW)
Skaft: True Temper Dynamic Gold MID Tour Issue X100 (2 and 3 iron), True Temper Dynamic Gold Tour Issue X100 (4-PW)

Tigers golfbag. (Foto: Golfwrx)

Wedger: TaylorMade MG3 (56 and 60 degrees)
Skaft: True Temper Dynamic Gold Tour Issue S400

Putter: Scotty Cameron Newport 2 GSS prototype

Golfball: Bridgestone Tour B XS

Grep: Golf Pride Tour Velvet Cord 58R

Leaderboard