Med enda en runde på par avanserte nordmannen fire plasser opp på resultatlisten, og ligger nå greit plassert på 23.-plass etter halvspilt majorturnering på Southern Hills i Tulsa.

Blant de som ikke greide cuten, er verdens beste golfspiller, Scottie Scheffler, tidligere verdensener Dustin Johnson, Adam Scott, Sergio Garcia, Daniel Berger og Matthew Wolff.

Reddet av nærspillet

Hovland, som har trent mye nærspill den siste tiden, viste at treningstimene har hatt noe for seg. Flere ganger så Hovland ut til å tape slag, men med gode pitcher, chipper og flere magiske putter reddet han par flere ganger, da bogey så ut til å være mer sannsynlig.

Will Zalatoris leder PGA championship etter to dager. Viktor Hovland ligger på 23.-plass, ni slag bak spillepartneren fra torsdag og fredag. (Foto: Ezra Shaw/Getty Images)

Dermed endte runden med to birdier, to bogeyer og fjorten par. For å se det på den positive siden; dette er en dobling av antall birdier sammenlignet med torsdagens runde.

Tiger

En som hadde et mye verre utgangspunkt før fredagens avgjørende runde, var Tiger Woods. Den store comeback-mannen innledet turneringen med en runde på 74 slag, og da var det nok noen som fryktet at den skadeplagede superstjernen ikke var godt nok restituert, noe en haltende fot på slutten av runden kunne tilsi.

Men på fredag var 46-åringen virkelig til å kjenne igjen, og en birdie på det femte hullet sendte Woods ned til +3. En kjip dobbel bogey på hull 11, sendte Woods faretruende nær cut-grensa på +5, men mot slutten av runden viste Woods at det er fortsatt få som matcher hans mentale styrke.

På torsdag var det Rory McIlroy som imponerte en hel golfverden. På fredag ble McIlroy imponert av Tiger Woods. (Foto: Ross Kinnaird/Getty Images)

Birdie på hull 13 og 16 var nok til å sikre helgespill med god margin; en runde på 69 slag, og to slags margin ned til cut-grensen.

– Det å komme tilbake hit, til et sted jeg har hatt mye suksess på, å spille mot de beste spillerne i verden – det er det vi alle ønsker å gjøre. Heldigvis får jeg det til på et vis, sier Woods til pgatour.com.

Zalatoris leder

Will Zalatoris leder turneringen (-9) foran Mita Pereira (-8) og Justin Thomas (-6). Rory McIlroy fikk seg en aldri så liten nedtur med sin 71-runde etter den fantastiske åpningsrunden på 65 slag, men ligger likevel på 5.-plass (-4) før «moving day» etter å ha spilt to runder på to dager sammen med den aller største stjernen.

– Han er den ultimate proff. Se på ham i går, hvis det hadde vært meg hadde jeg vurdert å trekke meg og dra hjem, men Tiger er annerledes, og han har bevist at han er annerledes. Det var en monumental prestasjon, sier McIlroy til pgatour.com.

På lørdag slår Hovland ut klokken 18.40. Nordmannen spiller sammen med spanieren Adri Arnaus. Tiger Woods slår ut klokken 15.30.

Leaderboard