Ikke bare misset han cuten – Woods endte helt sist i det 132 mann store feltet. Dette er 39-åringens dårligste turnering på 307 starter på PGA-touren.

Woods viste under Hero World Challenge i desember i fjor store problemer med nærspillet – problemer som ser ut til å fortsette inn i den nye sesongen. Ikke bare sliter han med å slå chippene sine nærme hullet, han sliter til og med å finne green. 

– Nedsvingen var mye brattere under min forrige trener Sean Foley. Jeg kommer ikke like bratt inn til ballen mer, og det påvirker chippingen. Svingens laveste punkt er ikke på samme sted som det har vært tidligere, sa Woods om nærspillproblemene til pgatour.com etter runden.

– Jeg var fanget mellom en gammel og en ny svingbevegelse. Jeg har ikke helt lært meg å stole på den nye svingen

Tiger Woods

Woods sitt brutale scorekort leste til slutt seks bogeys, to dobbelbogeys, en trippelbogey og to birdies.

Dette var Tigers andre turnering siden han i november offentliggjorde at han har begynt å jobbe med sin nye trener Chris Como. Woods endte på sisteplass i det 18 mann store feltet i Hero World Challenge. Dette var også hans første offisielle PGA Tour-turnering siden PGA-mesterskapet i august i fjor, der han også misset cuten.

– Jeg var fanget mellom en gammel og en ny svingbevegelse. Jeg har ikke helt lært meg å stole på den nye svingen, konkluderer han.

I motsatt ende av leaderboardet leder i skrivende stund amerikaneren Daniel Berger på åtte under par, ett slag foran Justin Thomas.

For Woods sin del går nå turen videre til neste ukes turnering Farmers Insurance Open på Torrey Pines, hvor han har vunnet åtte (!) ganger tidligere .

For en gang skyld er han ikke forhåndsfavoritt.

 

Leaderboard Waste Management Phoenix Open