Tredjeplass på Tutta

Suzann Pettersen avsluttet sterkt i World Ladies Championship, og endte til slutt på en delt tredjeplass.

Tutta startet søndagens finaledag tre slag bak lederen, og leverte en stødig 70-runde som inneholdt fire birdies og en bogey.

De øvrige spillerne i toppen spilte imidlertid godt de også, og dermed maktet ikke Tutta å avansere på resultatlisten på tross av sitt solide spill avslutningsvis.

Koreanske So Yeon Ryu var sterkest i innspurten, og med en totalscore på 13 under par vant hun turneringen med ett slag foran lagvenninnen Inbee Park. I lagkonkurransen endte Korea hele 25 under par, og vant dermed denne delen av turneringen med hele 15 slag.

I likhet med i fjor, havnet de norske jentene på en flott andreplass i nasjonskampen. Selv om avstanden til Korea var større enn man kanskje skulle ønske, er dette likevel en svært sterk prestasjon av Suzann Pettersen og Marianne Skarpnord.

I likhet med Tutta leverte Skarpnord en avslutningsrunde på tre under par, og med det spilte hun seg opp til en delt 11. plass i den individuelle konkurransen.

Sarpingen fortsetter altså sin forrykende start på 2015-sesongen, og viser enorm fremgang fra fjorårets sesong.

Caroline Martens fikk wild card til ukens turnering, og deltok som individuell utøver uavhengig av lagkonkurransen. Haga-spilleren gjorde sakene sine bra i Kina, og med en totalscore på to over par endte hun på en fin 17. plass.

World Ladies Championship blir av noen kalt «uoffisielt lag-VM» for kvinner. Turneringen er imidlertid en invitasjonsturnering, med et svært begrenset startfelt sammenlignet med en vanlig LPGA-turnering. World Ladies Championship er en del av Ladies European Tour.