Kofstad har hatt gode minner fra Alfred Dunhill Championship fra tidligere. I fjor endte han på delt 14. plass, og i 2013 endte han som nummer 30.

14. plassen er hans tredje beste plassering i europatour-sammenheng. Dessverre ble denne ukens sesongstart en helt annen historie.

Losby-golferen åpnet europatour-sesongen med en runde på en over par på Leopard Creek CC torsdag. Det holdt til delt 75. plass – akkurat på feil side av cutstreken. Fredag var han avhengig av å løfte spillet sitt. I stedet falt han enda lenger nedover leaderboardet.

Kofstad startet bra med birdie allerede på hull 2, men fulgte opp med å gå de neste fem hullene på fire over par. Akkurat da det så ut til at han skulle lansere en snuoperasjon med to birdies på hull 9 og 11, pådro han seg nok en smell med bogey og dobbelbogey på 13 og 14. Dermed ble birdien på avslutningshullet en mager trøst for 28-åringen, som falt 24 plasser ned til delt 99. plass.

(Les også: Her er statistikken Kofstad må forbedre)

 Med +4 totalt endte han fire slag bak riktig side av cutstreken.

(Norsk Golf oppdaterer saken)

Hjemmehåpet og en av forhåndsfavoritt Charl Schwartzel leder på 11 under par, hele fem slag foran nærmeste utfordrer.

Espen Kofstad har bare spilt syv turneringer totalt de to siste sesongene på grunn av en skade i ryggen. Spillet hans bærer derfor kanskje ikke så overraskende preg av rusk i maskineriet. På hans fire siste kompetitive runder (inkludert Q-School-finalen i Spania for to uker siden) har han gjort hele åtte dobbelbogeys.

Kofstad sikret Europatour-kortet for 2015 i fjorårets Q-School, men fikk bare benyttet seg av det i fire turneringer. Han har fått medisink fritak (medical exemption), og spiller 2016-sesongen på samme kategori som han hadde i år.

Leaderboard Alfred Dunhill Championship