Onsdag spilte Suzann Pettersen sin første turneringsrunde på LPGA-touren siden november 2017.

Med Solheim Cup-kaptein Catriona Matthew som makker i lagturneringen Dow Great Lakes Bay Invitational i Michigan slet duoen seg til en foursomerunde på tre over par, bestående av seks bogeys, tre bogeys og resten par.

Det holdt bare til en delt 50.-plass av 71 slag totalt.

Dermed trengte de en lav runde i det mer tilgivende fourball-formatet torsdag, men to bogeys fra både Matthew og Tutta på de to første hullene var langt fra det de hadde bestilt.

Derfra ble spillet imidlertid mye bedre. Tutta viste glimt av gamle takter med fem birdies, én bogey og ti par på de resterende hullene. Dessverre utfylte ikke hun og Matthew hverandre så bra og gjorte birdies på de samme hullene fire ganger. Det resulterte i en score på 66 slag, fire under par, og bevegelse én plass nedover på leaderboardet.

Med en totalscore på -1 endte laget til Tutta tre slag bak cutgrensen.

Etter runden sa Suzann Pettersen til Golf Channel at hun aldri kommer til å spille et fullt turneringsprogram på LPGA-touren igjen, men hun har likevel lyst til å satse videre:

– Jeg føler at jeg har for mye golf i meg til å legge golfkøllene på hylla. Prioriteringene er annerledes nå, og jeg skal se hvordan jeg kan klare å lage et program som gjør det mulig for meg å være mor og samtidig jobbe nok på spillet mitt til å føle at jeg kan konkurrere. Dere kommer definitivt til å se meg der ute. Jeg vet ikke helt når, men dere kommer til å se meg, sier Tutta til Golf Channel.

Stephanie Meadow (Nord-Irland) og Giulia Molinaro (Italia) leder turneringen på ti under par.

(Leaderboard)

– – –

Det har vært mye oppmerksomhet rundt Suzann Pettersen i Michigan denne uken, og det er ikke så rart. Den tidligere verdenstoeren spiller sin første LPGA-turnering på 609 dager.

– Jeg er veldig glad for å være tilbake. Det har vært lenge siden sist. Jeg har kost meg hvert eneste sekund jeg har vært vekk fra golfen. Å bli mor har vært det største i livet mitt, og jeg er veldig glad for at jeg tok meg litt kvalitetstid vekk fra golfen, sa Tutta til lpga.com før turneringen startet.

Tuttas lagkamerat Catriona Matthew er det fremste eksempelet på at det går an å komme tilbake til en vellykket golfkarriere etter å ha fått barn. I 2011 vant hun Women’s British Open bare elleve uker etter å ha blitt mor for andre gang.

De siste par månedene har Tutta ligget i hardtrening for å forberede seg til Dow Great Lakes Bay Invitational. Hun har svart uforpliktende på om hun planlegger et fullt comeback etter denne uken, men vil bruke tiden fremover til å se om hun fortsatt har «driven» i seg.

– Det har vært litt vanskelig for meg å komme tilbake til den normale golfrutinen. Det krever så mye arbeid å komme tilbake, og jeg skal legge all anstrengelse og energi i å bli klar til turneringen, og så får vi se hvordan det går, sa Tutta til Golf Channel for noen uker siden.

– Hvis spillet mitt er magisk, kan det hende jeg forsøker å kvalifisere meg til Solheim Cup. Hvis ikke, er jeg fornøyd med å bare være visekaptein for Beany (Catriona Matthew journ. anm.). Uansett kommer jeg til å være her de neste to månedene, så får vi se hvordan det går, fortsatte Tutta.

Skulle Tutta trosse oddsen og spille så bra at hun klarer å kvalifisere seg til Solheim Cup, vil det være hele niende gang hun deltar i mesterskapet. Og hvis ikke, kommer hun uansett til å være til stede på Gleneagles: For andre gang på rad er Tutta utnevnt som en av Catriona Matthews visekapteiner.