(Oppdatert søndag: LPGA-caddie Andreas Thorp fotfølger Suzann Pettersen fra sidelinjen. Følg hans live oppdateringer på Norsk Golfs Twitter-konto!)

 

– Even par for dagen og ett slag bak lederne, perfekt posisjon for i morgen! Meget solid fra tee til green, men hun la igjen fire-fem slag med putteren, lød LPGA-caddie Andreas Thorps oppsummering av Tuttas lørdagsrunde på Turnberry i Skottland.

Han fulgte Tutta slag for slag under «moving day», og oppdaterte slag-for-slag på Norsk Golfs Twitter-konto

Hans beskrivelse av runden kunne også blitt brukt til å skildre en håndfull andre majorer hvor Tutta har kjempet i toppen. 

Norges store golf-ess har to majortriumfer på samvittigheten, men også hele 11 topp-5-plasseringer som ikke har endt i seier. Ofte har det vært putteren som har stått i veien. Nå krysser golf-Norge fingrene for at den varmes opp igjen på søndag, når hun starter ett slag bak lederne Jin Young Ko (Sør-Korea) og Teresa Lu (Taiwan). 

Les også: – Jeg har aldri sett Tutta slå ballen bedre 

Tutta startet tredjerunden med en ledelse på to slag, takket være en imponerende runde på tre under par i kraftig vind fredag – en runde Tutta sa hun var «i total kontroll» over ballen hele runden.

Lørdag kom hun tregt ut av portene med to bogeys på sine seks første hull. De ble heldigvis også hennes eneste. Fire hull senere rullet hun i dagens første birdieputt, før hun svarte med nok en birdie med en langputt fra ti meter på hull 11. Runden ble avsluttet med syv strake par og en score på par.

Etter at scorekortet var fylt ut bar det rett ut på treningsgreen for Tutta, som misset fem korte putter på runden.

– Jeg la utvilsomt igjen en del slag utpå der, men det lange spillet var veldig bra. Det er bedre å slite litt i dag enn i morgen. Jeg fikk en ganske tøff start på de første tre-fire hullene, men så kom jeg inn i rytmen og traff mange greener, sa hun til LPGA.com.

Hun holder tredjeplassen alene på syv under par. Nå ligger alt til rette for en thrilleravslutning på søndag. I topp-10 har hun blant annet selskap av verdensener Inbee Park (-5), verdenstoer Lydia Ko (-5) som skal forsøke å bli tidenes yngste majorvinner, og nummer fem i verden So Yeon Ryu (-4).

Marianne Skarpnord spiller også solid golf i Skottland. Hun deler 23. plassen før siste runde på to over par. Lørdag gjorde hun fire birdies og var på et tidspunkt oppe på 10. plass, men tre bogeys og en dobbelbogey gjør at Tutta fortsatt er den eneste norske oppe i det øverste tetsjiktet.

(Norsk Golf oppdaterer artikkelen)

Leaderboard