Da spillet ble avblåst ved mørkets frembrudd var Tutta to under par for dagen, på en delt 45. plass.

Verdensstjernen er nok ikke helt fornøyd med å ligge åtte slag bak lederne, men samtidig anerkjente hun før turneringen startet at det vil ta litt tid før hun ser resultatene av treningsopplegget hun nå har iverksatt med sitt nye støtteapparat.

Det blir nok dessverre vanskelig for Tutta å ta igjen Gerina Piller, som leder turneringen på 10 under par totalt. Med Lexi Thompson kun ett slag bak Piller, ligger det an til en spennende avslutning på Pure Silk Bahamas LPGA Classic.

Leaderboard

Lexis bror Nicholas Thompson var for øvrig med i toppen på PGA Tour innledningsvis denne uken, men ligger i skrivende stund på en delt 32.plass i Farmers Insurance Open.

Også Gerina Pillers ektemann, Martin, har spilt på PGA Tour´en tidligere, men nå konkurrerer han fortrinnsvis på Web.com Tour.

Om en av disse golffamiliene får feire turneringsseier på Bahamas denne uken gjenstår enda å se, for det er jevnt i toppen med mange stjernespillere innen rekkevidde.

Jeg er sikker på at det nye opplegget vil gi resultater, men mirakler skjer ikke over natta. Det er hardt arbeid over tid som teller

Suzann Pettersen

Om Tutta setter inn støtet de siste 23 hullene, er det fremdeles en mulighet for å spille seg inn blant de ti beste. Å vinne blir nok litt for tøft denne gangen, men det er uansett lov å krysse fingrene for en sterk avslutning.

Historisk

Tutta er inne i sin 400 (!) uke blant topp-10 på verdensrankingen, men det begynner å bli en god stund siden forrige seier. Den kom i Taiwan for 16 måneder siden.

Suzann «Tutta» Pettersen har gjort store utskiftninger i støtteapparatet før årets sesong. Butch Harmon er engasjert som ny trener, og sammen med toppidrettsansvarlig Jon Karlsen i Norges Golfforbund skal puttingen forbedres.

– Jeg er sikker på at det nye opplegget vil gi resultater, men mirakler skjer ikke over natta. Det er hardt arbeid over tid som teller, sa Tutta i en pressemelding før turneringen.

Sesongåpningen i Florida forrige ble ikke som håpet resultatmessig, men det har en naturlig forklaring. I følge Tuttas manager Geir Olav Killingstad stivnet stivnet skulderen stivnet til mens hun spilte en turnering med samarbeidspartnere dagen før åpningen. Tutta hadde problemer med å gjennomføre svingen, men valgte likevel å stille til start etter behandlinger med trykkbølgemaskin.

I motsetning til tidligere sesonger spiller Tutta ikke den kommende turneringen i Australia. Dermed blir Pure Silk i Bahamas siste konkurranse før Tutta reiser til Thailand mot slutten av februar.