I går fikk Suzann Pettersen en god start på U.S. Open, i det som er årets tredje major-turnering. I dag kom nedturen.

For andrerunden, spilt fredag formiddag, var lite å skrive hjem om. Åpningen kunne knapt vært verre. Dobbel bogey og bogey på hull 10 og 11 (startet på hull 10) var neppe starten Tutta drømte om.

Skuffende dag to

To birdier fulgte på de neste fire hullene, men dermed stoppet også birdie-tellinga.

76-runden var nok til at 36-åringen greide cut-en med et nødskrik. Totalt 62 spillere avanserte til helgespillet. Kinesiske Shanshan Feng beholdt ledelsen sin fra torsdag.

1. runde

Mange nordmenn er overbevist om at tallet 13 betyr ulykke. For Suzann Pettersen markerte det vendepunktet på åpningsrunden av U.S. Open – sesongens tredje major-turnering.

Birdien på par 4-hullet tok nemlig Tutta til under par for dagen. Og med back-to-back-birdier, etter det neste hullet, kom også knyttneven.

Fra 50 til 15

To birdier på to hull er alltid god business, og da spillet på president-banen Trump National Golf Club, i Bedminster, utenfor New York, ble stoppet på grunn av høljende regnvær, hadde 36-åringen avansert fra 50. plass til delt 15. plass på to hull.

Derfor var utsettelsen – litt før klokken 22:30, norsk tid – kanskje uheldig for Tutta, som så ut til å ha kommet i flytsonen.

Etter hvert løyet regnet, og spillerne kom seg ut på banen igjen. Hva som hadde skjedd med Tuttas påbegynte birdie-rekke om spillet ikke hadde blitt stoppet, får vi aldri vite.

Hun avsluttet likevel solid, med fem par på de fem siste hullene, noe som betød 70 slag for dagen, -2 på blokka, og delt 14. plass etter første dag.

Utsettelser

Da mørket kom sigende var 39 spillere fortsatt ute på banen. Disse må opp ekstra tidlig fredag for å gjøre seg ferdig med runde 1, før de tar fatt på runde 2.

Derfor må det påregnes ytterligere utsettelser. Allerede er det bestemt at den opprinnelige starttiden for runde 2, er utsatt med femten minutter.

Leaderboard